Politică

Fosta primăriță de la Stoina, contestată de USR și PNL

Ioana Bușe, candidat PSD la Stoina, a fost contestată de USR și PNL, în privința candidaturii sale la fotoliul de primar. BEJ a respins însă obiecțiile celor două partide, cu mențiunea că este dreptul oricărei persoane să candideze, drept garantat de Constituție. Cei de la ambele partide s-au resemnat cu situația deși știu că Bușe are interdicție de a ocupa funcția de primar, prin hotărâre judecătorească.

Ioana Bușe a pierdut mandatul de primar cu doi ani în urmă, fiind condamnată într-un dosar ce vizează acte de corupție. Mai exact, potrivit anchetatorilor, este vorba despre falsificarea unor acte pentru obținerea frauduloasă a unor subvenții APIA de către patronii unei firme din Craiova care au arendat terenuri în localitate. Ioana Bușe a fost condamnată definitiv, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, sentința fiind dată în mai 2018 de către magistrații Curții de Apel Craiova.

Pe lista de consilieri PSD, al doilea, se află soțul fostei primăriț, pe care aceasta speră să îl instaleze viceprimar.
Practic, Bușe candidează doar să tragă lista de consilieri, adică pe soțul ei, doare știe că nu își poate exercita mandatul.

DREPT LA REPLICĂ

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *