Dezvăluiri

FOTO. Pacientă din Stejari dusă de urgență la Spitalul Târgu-Cărbunești, în șoc anafilactic! Femeia dă vina pe personalul din cabinetul medicului de familie!

Situație gravă înregistrată, recent, la Stejari. O femeie din localitate susține că s-a prezentat, cu dureri în piept, la cabinetul medicului de familie Alina Ștefănache din localitate.

Pacienta nu s-a gândit niciun moment că personalul cabinetului în loc să o ajute, îi va agrava situația, acesta ajungând, ulterior, în stare gravă, la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.

Nu doar femeia ci și apropiați ai acesteia povestesc că pacienta s-a adresat medicului de familie deoarece simțea dureri în piept. Aceasta s-a prezentat la cabinetul medical din Stejari unde Alina Ștefănache este doctor de familie. Doctorița Ștefănache ar fi solicitat asistentelor să-i facă pacientei testul de alergie pentru tratamentul pe care i l-a recomandat.
Acestea au testat-o înțepând-o de nenumărate ori. Nu au așteptat, se pare, suficient timp și i-au administrat, rapid, intramuscular un medicament. Pacienta s-a dovedit a fi alergică la substanța primită iar, la câteva minute după injecție, a leșinat.


Doctorița a sunat la 112 și a venit imediat o ambulanță care a transportat-o pe femeie la Spitalul Târgu Cărbunești, în stare foarte gravă, mai exact, în șoc anafilactic. De altfel, pacienta a ajuns să stea internată, în unitatea medicală, timp de câteva zile.
În acestă perioadă, asistenta doctoriței, Andreea Cârlugea, ar fi sunat-o pe pacienta Ileana Maria Munteanu aducându-i reproșuri. Practic, angajata i-a fi reproșat femeii suferinde că situația nu i se datorează deoarece nu a obligat-o nimeni să-i administreze injecția și multe alte lucruri neplăcute. De altfel, pacienta a anunțat că se va adresa, luni, Colegiului Medicilor Gorj cu o plângere la adresa personalului cabinetului de medicină de familie din Stejari.
În opinia celor apropiați femeii ajunse în stare gravă la spital, asistenta în cauză pare că nu ar cunoaște codul de etica și deontologie al asistentului medical generalist care cuprinde un ansamblu de principii și reguli ce reprezintă valorile fundamentale în baza cărei se exercita profesia respectivă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *