Dezvăluiri

Fals avocat din Târgu Cărbunești, condamnat!

Un fals avocat din Târgu Cărbunești a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități.

Un fals avocat din Târgu Cărbunești a fost condamnat, în prima instanță de judecată, la plata unei amenzi penale în cuantum de 12.000 lei.
„Condamnă pe inculpatul Dumitrescu Ion, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 12.000 lei, reprezentând un număr de 200 de zile-amendă înmulţit cu suma de 60 de lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități. (…), pune în vedere inculpatului să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. (…) atrage atenția inculpatului, că dacă, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile închisoare“, a stabilit instanța de judecată.
Ion Dumitrescu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru săvârșirea infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activității în formă continuată (2 acte materiale). Completul de judecată a Judecătoriei Târgu Cărbunești a sesizat parchetul că, la un termen de judecată într-un dosar penal, Dumitrescu Ion a exercitat atribuții specifice profesiei de avocat, deși nu avea calitatea de avocat înscris în U.N.B.R. sau Baroul Gorj, în conformitate cu prevederile Legii.
La unul dintre procese, avocatul părții adverse a sesizat instanța de judecată cu privire la faptul că Dumitrescu Ion nu are calitatea de avocat, iar la un alt proces instanța de judecată i-a cerut să prezinte o legitimație, care era total diferită față de a celorlalți avocați.
Potrivit legii, fapta unei persoane care exercită activități specifice profesiei de avocat în cadrul unor entităţi care nu fac parte din formele de organizare profesională recunoscute de această lege constituie infracțiune şi se pedepsește potrivit legii penale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *