Dezvăluiri

FOTO.VIDEO. Isteria de la pompă! Speriați că prețul carburanților va exploda, gorjenii au făcut cozi la stațiile peco!

Cozi imense la benzinăriile din Gorj, în după amiaza zilei de miercuri, până la miezul nopții, când toată lumea se aștepta ca prețul la carburant să explodeze. Gorjenii au luat cu asalt stațiile de alimentare, s-au înjurat și s-au bătut, în isteria generală care s-a creat aproape în toate județele țării și în lipsa unui punct de vedere, oficial, dinspre Guvernul României. Abia spre seară, în jurul orelor 19,00, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a ieșit public, mai întâi printr-o postare pe o rețea de socializare și apoi în cadrul programului de știri al unei televiziuni naţionale și a susținut că nu va crește prețul carburanților, că "s-a creat o psihoză" și că vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă. La mai multe benzinării ”No brand” ale unor afaceriști locali, prețurile carburanților au crescut, artificial, la 9,00 lei, 9,15 și chiar 10 lei/litru.

Municipiul Tg-Jiu a fost blocat, miercuri, la orele serii, în mai multe zone, în care se află stații de carburanți, după ce s-au format cozi de sute de mașini la aproape fiecare dintre aceste benzinării.

În cursul serii, erau cozi și la benzinăriile din județ, la Motru, Tg-Cărbunești sau Răchiți rândurile de mașini întinzându-se pe sute de metri, iar șoferii de la rând spuneau că au venit de teamă că prețul va exploda peste noapte.

La câteva benzinării ale afaceriștilor locali s-au înregistrat scumpiri, în cursul zilei, iar pe Facebook au apărut imagini cu prețuri între 9,00 lei/litru și 10 lei/litru. Totuși prețurile pentru benzina și motorina standard, la stațiile peco ale unor branduri cunoscute au fost sub 8 lei/litrul, mai exact 7,55 lei/litru de benzină și 7.66 de lei/litru de motorină, până la miezul nopții, când încă mai erau zeci de mașini la cozi.

Abia după orele 19,00, a venit și prima reacție dinspre ministrul Economiei care a spus că ”nu vor crește prețurile, s-a creat o psihoză”.

Și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a dat asigurări, miercuri seară, că „nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”.

Acesta a anunțat că premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant: „Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă!”.

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut apel la calm și a spus că „România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării”.

Echipaje ale poliției au dirijat circulația în zonele din jurul benzinăriilor și au fost nevoiți să intervină acolo oamenii cu nervii întinși la maximum s-au înjurat ori s-au îmbrâncit, cum a fost cazul la una din benzinăriile de pe Calea București din Tg-Jiu și la Răchiți (Runcu).

La stația peco de pe Calea Severinului oamenii s-au panicat, în jurul orelor 21,00, atunci când s-au epuizat stocurile de motorina și au plecat în mare grabă să se așeze la cozi la alte stații de carburanți.

Evident că rețelele de socializare s-au umplut rapid de glume și imagini haioase cu isteria creată de scumpirea carburanților.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *