Dezvăluiri

Greu de demis! Șeful de Resurse Umane din DGASPC a REVENIT în funcție, deși a fost DESTITUIT, în urma unei decizii definitive de incompatibilitate!

Șeful Serviciului Resurse Umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Adrian Nicolae Rujenescu, a revenit în funcție, săptămâna trecută, după ce a reușit să suspende, în instanță, dispoziția de destituire din funcția publică emisă de către directorul instituției, Laurențiu Diaconescu. Rujenescu își pierduse funcția, la începutul lunii noiembrie a.c, după ce raportul de incompatibilitate întocmit de ANI a rămas, definitiv, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Tribunalul Gorj a admis, pe 15 decembrie a.c., cererea lui Adrian Nicolae Rujenescu prin care a solicitat suspendarea dispoziției emise de directorul DGASPC Gorj, în urma căreia a fost destituit din funcția de director de resurse umane al instituției.
Rujenescu a formulat o altă acțiune judecătorească prin care speră să anuleze dispoziția, iar până la soluționarea definitivă a procesului a revenit în funcție.

Cum s-a ajuns aici?

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate au stabilit, în urmă cu trei ani, că în perioada 16 mai 2014 – 16 octombrie 2015, Rujenescu a deținut simultan funcția publică de conducere de șef serviciu la Serviciul resurse umane din cadrul DGASPC Gorj și pe cea de agent orientare profesională a șomerilor/agent informare privind cariera în cadrul Asociației pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj, funcție aflată în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului, încălcând astfel dispozițiile legale.

Rujenescu a contestat, fără success, raportul în instanță, iar Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), i-a respins, definitiv, acțiunea în toamna acestui an, pe 23 septembrie. Potrivit prevederilor Codului Administrativ, directorul de resurse umane trebuia destituit, în 15 zile, din funcția publică deținută, însă acest lucru s-a întâmplat abia pe 5 noiembrie, după o procedură care a implicat comisia de disciplină din cadrul DGASPC.
Practic, Comisia de disciplină pentru funcţia publică din cadrul DGASPC Gorj s-a autosesizat, după ce gorjonline.ro a descris situația lui Rujenescu și a reluat cercetarea administrativă suspendată la cererea acestuia în momentul în care a contestat raportul ANI, iar în final a propus destituirea sa din funcția publică deținută.
Dispoziția directorului DGASPC Gorj de destituire este pusă sub semnul întrebării câtă vreme executarea acesteia a fost suspendată de judecătorii Tribunalului Gorj, până la jumătatea lunii femruarie a anului viitor, când magistrații vor decide dacă o anulează sau nu.

Ce se întâmplă, în această situație, când există o decizie definitivă a ÎCCJ prin care Rujenescu a fost declarat incompatibil și i-a fost interzis să dețină funcții sau să desfășoare activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul autorităților sau instituțiilor publice, însă el încă se află în funcție, pot spune doar reprezentanții ANI și cei ai Consiliului Județean Gorj.

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *