Actualitate

Hotărâre de guvern pentru exproprieri la o carieră din cadrul CEO

O nouă Hotărârea de Guvern a fost adoptată joi, 8 februarie, de Executiv, cu privire la o serie de exproprieri necesare desfășurării de lucrări specifice și extinderea unei cariere miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Exproprierea este necesară pentru menținerea producției la o cantitate de 5 milioane de tone pe an.
„Hotărâre de Guvern pentru modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1120/2020 privind aprobarea amplasamentului şi declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări pentru menținerea şi dezvoltarea capacităţii la cariera Tismana I, judeţul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”, se arată în Hotărârea aprobată de Executiv.
Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului CEO și directorul actual al Direcției Vânzare, a spus că la nivelul CEO există front de lucru, doar că lucrările tehnologice durează mai mulți ani pentru ca o carieră să poată ajunge la maturitate. Acesta a menționat că o mare problemă o reprezintă lipsa de personal.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *