Ultima oră

Incendiu violent la o fermă din România. Peste 600 de animale au ars de vii

Peste 600 de suine au murit într-un incendiu care a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, la o fermă din localitatea Lita, şi la care au intervenit mai multe echipaje al pompierilor.

„Pompierii din cadrul Detaşamentelor Turda şi 2 Cluj-Napoca au desfăşurat, la primele ore ale dimineţii, o amplă intervenţie pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la o fermă de porci din localitatea Lita. Apelul de urgenţă a venit la ora 03.46, astfel că imediat s-au deplasat la faţa locului echipajele de la Garda de Intervenţie Băişoara. Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, forţele au fost suplimentate. Drept urmare, la misiune au luat parte câte o autospecială de la Turda, respectiv Floreşti”, a precizat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj.

Extinderea flăcărilor a fost favorizată de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperişul a fost construit din panouri de tip sandwich.

„Pe parcursul intervenţiei, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, fiind evaluat de către paramedicii SMURD. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital. Din nefericire, 612 porci nu au putut fi salvaţi. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit”, mai precizează ISU Cluj.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au informat că a fost a deschis un dosar penal cu privire la acest caz.

„Cercetările preliminare derulate au stabilit că în interiorul fermei se aflau la momentul incendiului aproximativ 600 de suine, animalele neputând fi salvate. Nu au fost persoane rănite în urma evenimentului, iar construcţia de tip adăpost a fost distrusă în proporţie de 90%. În cauză au fost demarate cercetări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracţiunii de distrugere din culpă, iar situaţia se află în atenţia A.N.S.V.S.A şi a Celulei de Criză de la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţ Cluj”, se arată în informarea IPJ Cluj.

Sursa: Agerpres

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *