Actualitate

Începe construcția fabricii de gips carton de la Rovinari

Compania Siniat a început realizarea fabricii de gips-carton de la Rovinari. Prima etapă o reprezintă obținerea documentelor necesare. În acest sens este nevoie de o decizie de încadrare de la Agenția de Protecție a Mediului Gorj, care a stabilit că nu este nevoie de o evaluare a impactului asupra mediului.

Fabrica va fi construită de către societatea Etex Building Performance SA, parte a grupului Siniat. Unitatea va fi ridicată lângă termocentrala Rovinari și va folosi ca materie primă, în realizarea plăcilor de rigips, cenușa rezultată în urma arderii cărbunelui. Complexul Energetic Oltenia va primi o anumită sumă și, în plus, va scăpa de un deșeu.
Grupul Siniat deține o fabrică de gips-carton în Turceni, în apropierea termocentralei.


DREPT LA REPLICĂ

Bună ziua, 

Vă contactez în numele Oxygen, agenția de comunicare Etex Building Performance în legătură cu articolul publicat pe site – Începe construcția fabricii de gips carton de la Rovinari – GorjOnline – Zi de zi informați!

Pentru corecta informare a publicului, menționăm că în România Etex operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Anul trecut, Etex Building Performance a anunțat și o investiție de 6 milioane de euro la Rovinari – o instalație de uscare a șlamului, informație care a fost preluată și publicată și de dumneavoastră ( link aici – https://www.gorjonline.ro/etex-pregateste-o-investitie-de-peste-5-milioane-de-euro-folosind-materie-prima-de-la-se-rovinari/ ). Vrem, pe această cale să infirmăm, așadar, orice plan al grupului Etex de a construi o fabrică la Rovinari, dar putem confirma că am demarat lucrările pentru instalația de uscare de uscare a șlamului de gips la centrala pe cărbune de la Rovinari. Investiția este estimată la 5-6 milioane de euro și are ca scop completarea necesarului de materie primă pentru fabrica de gips-carton de la Turceni, care se aprovizionează doar de la centrala de la Turceni a Complexului Energetic Oltenia. Am dori să menționăm și  faptul că șlamul de gips este un produs secundar valorificat de CET. Nu este vorba despre cenușă.

 

Vă rog să ne confirmați primirea mesajului și avem rugamintea să reveniți asupra articolului pentru a include informațiile corecte .

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button