Dezvăluiri

INCREDIBIL! Stradă din Tg-Jiu, reconfigurată cu traverse de cale ferată din beton! Reprezentanții municipalității și cei ai poliției rutiere tolerează ILEGALITATEA!

Când ignoranța face casă bună cu abuzul, se întâmplă lucruri inimaginabile pentru o societate normală și mai ales într-un municipiu reședință de județ. Dacă în mediul rural un țăran „mușca” cu gardul 10 cm dintr-o uliță lăturalnică era vizitat, în cel mai scurt timp, de primar și de șeful de post și nu scăpa fără amendă și cu angajament că-și va retrage uluca pe proprietatea sa. La Tg-Jiu, proprietarul Târgului Auto „Succes” a separat, cu traverse din beton, o bandă de pe drumul public paralel cu târgul auto, pentru a dirija circulația în zona comercială. Tot acolo, în zona podului de peste calea ferată au fost montate bare metalice în carosabil, atât de înalte încât depășesc balustrada podului. În zonă n-au ajuns nici reprezentanții Primăriei Tg-Jiu și nici ai Biroului Poliției Rutiere care, oricum, văd/constată, aspect dovedit de GorjOnline.ro, în funcție de cât de potentat e cel care a încălcat legea. Cu toate acestea, cei din Compartimentul Control Intern al IPJ Gorj, un fel de Spălătoria ”Nufărul”, nu vede niciodată vreo problemă imputabilă polițiștilor rutieri.

Circulația pe strada Aleea Gării Preajba, din Nordul municipiului Tg-Jiu, a fost reconfigurată, cu traverse de cale ferată, vopsite în alb și roșu, de proprietarul târgului auto din acea zonă.

Traversele din beton au fost amplasate pe drumul public de oamenii societății Achiziție și Dezvoltare SRL, cea care deține târgul auto „Succes”, după ce aceasta a preluat linia de business în momentul intrării în insolvență a firmei ”mamă”.

Așa zisele separatoare de sensuri, unice în România, au fost montate de-a lungul străzii, pe câteva sute de metri, iar sub podul de peste calea ferată, drumul public a fost reconfigurat într-un mod greu de înțeles.

Ca să nu parcheze nimeni pe suprafața rămasă „”rest”, după redesenarea părții carosabile, au fost montate trei bare metalice înalte până deasupra balustrăzii podului de pe strada Ciocîrlău.

Potrivit actului normativ care reglementează circulația pe drumurile publice, ”Orice măsură de restricție a circulației pe drumurile publice se dispune de către administratorul drumului numai cu avizul poliției rutiere”.

Mai exact, Primăria Municipiului Tg-Jiu, cea care este administratorul drumului public Aleea Gării Preajba, ar fi trebuit să dispună, reconfigurarea circulației, însă numai după ce obținea acordul poliției rutiere.

Or, și în acest caz, e evident că niciun reprezentant al municipalității nu este informat despre ce se întâmplă în urbe, iar polițiștii rutieri au închis ochii și de data asta, lucru deja dovedit, cel puțin în alte două situații, când interesele financiare ale unor potentați locali au fost mai presus decât respectarea legii.

Unele surse susțin însă ipoteza că, reprezentanții municipalității știau despre reconfigurarea ilegală a drumului public, în condițiile în care unul dintre reprezentanții societății care deține târgul auto își petrece, frecvent, ore în șir într-unul din birourile din care se administrează Tg-Jiul. Culmea e că și unul din șefii de la ”Rutieră”, care a picat în păcatul păcănelelor, ar avea cunoștință despre încălcarea legii, însă nu și-a informat superiorii și nici subordonații…

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Felicitari Claudiu. Esti singurul ziarist care a observat ,, balizele,, din traverse. Restul ,,,,,au murit???? Ar trebui verificata si provenienta traverselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button