Dezvăluiri

Instalație de gaze pentru noul grup de la Termocentrala Ișalnița

Termocentrala de la Ișalnița, din Complexul Energetic Oltenia, va beneficia de o instalație nouă de gaze naturale. Aceasta va deservi cel mai mare grup pe gaze naturale al Complexului Energetic Oltenia, care va înlocui cele două blocuri energetice existente la sucursala din Ișalnița. Se lucrează la documentațiile necesare în vederea realizării investiției. Este nevoie de rezolvarea unor probleme de cadastrare pentru terenurile care vor fi folosite pentru stația de gaze naturale. Aceasta va deservi grupul energetic de producere energie în ciclu combinat cu utilizare de gaze naturale (CCGT) cu o putere nominală de 850 MW.

CEO va înființa o societate cu capital mixt/SPV în vederea construcției unei centrale cu ciclu combinat pe gaz natural de 850 MW la Ișalnița. Aceasta va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 315 MW pe lignit. Din asociere va face parte compania ALRO Slatina. Cota CE Oltenia deținută din capitalul social, de 59,9% din viitoarea societate mixtă, reprezintă o contribuție de 65 de milioane de euro.

Investitorul selectat, ALRO SA, va participa cu o cotă deținută din capitalul social de 40,1%, reprezentând o contribuție de peste 43,5 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este estimată la 506 milioane de euro. Termenul de punere în funcțiune a centralei electrice pe gaze de la Ișalnița este anul 2026. Proiectul Ișalnița face parte din Planul de Restructurare a CE Oltenia, care a fost aprobat de Comisia Europeană.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *