Dezvăluiri

Întâlnire a sindicaliștilor de la CEO, la Ministerul Energiei

Mai mulți sindicaliști de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) s-au întâlnit joi, 21 iunie, cu Constantin Ștefan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, și cu alți reprezentanți ai Ministerului. Concluzia întâlnirii a fost că este nevoie de op renegociere a componentei Energie din PNRR: „Joi, 16.06.2022, în calitate de preşedinte al Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Energiei, am dezbătut cu patronatele şi confederațiile sindicale reprezentative (BNS, Cartel Alfa), Legea decarbonizării sectorului energetic precum şi rolul strategic al CE Oltenia.

Modificările propuse au la bază realitățile cu care se confruntă România:
– dependența tot mai mare față de importurile de energie electrică şi gaze naturale;
– închiderea constantă a capacităților energetice de producție în bandă din anii trecuți, fără a pune în loc altele, care a dus la creşteri mari de prețuri la energia electrică în 2021;
– creşterea prețurilor exacerbate la energia electrică şi gaze naturale cauzate atât de penuria resurselor energetice cât şi de sancțiunile economice impuse Rusiei.
Acestea au schimbat complet fundamentele strategice şi economice care au stat la baza adoptării unor angajamente luate de România anul trecut cu privire la decarbonizarea sistemului energetic.
Concluzia, luată în unanimitate, a fost aceea de a renegocia PNRR Componenta C6 Energie, precum şi decalarea termenelor de închidere a grupurilor energetice pe cărbune până când vom pune altele în loc, care să producă energie electrică tot în bandă“, a transmis Constantin Ștefan.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button