Eveniment

Inventatorul Horneț, cu premii internaționale la activ, cu piroliza la Prefectura Gorj

Iulian Horneț, care luptă pentru o Românie verde, inventatorul pirolizei, care poate transforma gunoiul dar și cărbunele în combustibil verde, va fi prezent joi la ora 10.00 la Prefectura Gorj. Autoritățile județene au invitat aici oficiali ai CEO, primari din localitățile unde există cariere de cărbune, administratorul UATAA, responsabili de mediu și care ai legătură cu deșeurile din Gorj. Profesorul Horneț va prezenta și grafic o variantă pentru salvarea mineritului, venind cu soluții verzi, antipoluante.

Horneț este unul dintre cei mai mari inventatori români în viață.

În numai șapte ani, între 2003 și 2010, fostul specialist în balistică al Armatei Ro­mâne, originar din Brăila, a realizat peste 70 de dispozitive tehnice pentru obținerea ener­giei verzi: din deșeuri organice, gunoi me­najer, nămoluri de canalizare, plastic, haine vechi și anvelope auto. Cu ajutorul lor, el ar putea să transforme gropile de gunoi ale României în căldură, combustibil și cu­rent electric, prietenoase față de mediu. Sau să ajute la înlăturarea uriașelor insule de plastic din ocean o catastrofă ecologică globală, pentru care nimeni nu pare să se simtă responsabil, scrie pe întregi pagini presa centrală.

De asemenea, acesta și-a prezentat unor gorjeni una dintre cele mai importante invenții ale sale, piroliza, și posibilitatea că pentru utilizarea ei să se folosească și cărbune.
Deja invenția lui Horneț, piroliza, este folosita în București, Timișoara și la o seră din Craiova.

Iuliean Horneț a reușit să transforme ideile sale inovative într-o afacere cu rezonanță în plan național si internațional in sectorul energetic, sub brandul ecoHORNET.

De altfel, ecoHORNET este dovada vie a faptului ca antreprenorul care deține expertiza în domeniul în care își dezvolta afacerea și crede cu tărie în reușita acesteia nu doar ca reușește în afaceri, ci o duce pe culmi la care mulți nici nu visează, până la nivelul la care sa concureze cu giganții din piața mondiala. Produsele din portofoliul ecoHORNET depășesc în prezent din punct de vedere parametrii de calitate și performanță toate echipamentele din segmentul lor și produsele de pe plan global, devenind un punct de referință pentru ceilalți jucători din piață, în rândul cărora s-a născut o dorință acerbă de a achiziționa patentele invențiilor lui Iuliean Hornet.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *