Politică

Iordache, discuții cu Romanescu la sediul PNL. La ce concluzie au ajuns

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, și liderul organizației municipale, Marcel Romanescu, au purtat discuții, vineri, la sediul Partidului Național Liberal.

Marcel Romanescu susține că Ion Iordache nu i-a dat asigurări că Partidul Național Liberal îl va susține pentru o nouă candidatură la Primăria Târgu-Jiu, în 2024. Edilul afirmă că, după toate declarațiile legate de activitatea organizației municipale nu s-a ajuns la un numitor comun. “Vineri seara, la orele 17, am avut o discuție cu domnul Iordache și cu reprezentanții din structura BPJ-ului, domnul Robert Filip, doamna Cristina Cilibiu și doamna Gabriela Târsu. Ne-am expus fiecare dintre noi punctele de vedere în privința a ceea ce s-a întâmplat în trecut. Nu am ajuns la un numitor comun și, ținând cont faptul că după toate declarațiile pe care le-a făcut legat de activitatea organizației, nu l-am văzut pe domnul Iordache făcând un pas în spate. Dacă eu, ca și lider politic, ca și președinte al organizației municipal, am acceptat, într-un fel, toate declarațiile domnului Iordache, pentru că sunt obișnuit, cred că cea mai mare greșeala pe care a făcut-o dumnealui este să se adreseze organizației municipale, spunând că este cea mai slabă organizație pe care o are PNL. I-am adus aminte că acea organizație este o organizație care a câștigat în Oltenia, nu numai în județul Gorj, singurul municipiu, în ultimii 6 ani, și la alegerile europarlamentare și la alegerile prezidențiale, cu o singură excepție, alegerile parlamentare, în care n-am fost nici măcar consultați. Nu s-a primit confirmarea că aș fi candidatul partidului. Au fost întrebări în sală. Mie mi s-a părut că au fost mai multe reproșuri decât confirmări pentru ceea ce urmează să facem. Lucrul acesta pe mine nu mă demobilizează. Eu am declarat că voi candida la Primăria Municipiului Târgu-Jiu, în 2024, cu echipa pe care mi-am construit-o, adică echipa care se află astăzi în structura municipală”, spune Marcel Romanescu.

“Răspuns evaziv în privința susținerii”

Marcel Romanescu susține că Ion Iordache a fost întrebat de membrii din cadrul organizației PNL Târgu-Jiu, dacă Partidul Național Liberal susține o nouă candidatură a actualului edil la primărie, în 2024. Răspunsul președintelui PNL Gorj ar fi fost: Vom vedea!. “Oamenii din sală, la alegerile din 2024, vor susține Marcel Romanescu la Primăria Municipiului Târgu-Jiu. Asta a fost concluzia pe care cred că au tras-o cu toții după această întâlnire, da, că susținerea nu este venită doar din partea unui grup redus de membrii ai organizației municipale, ci din partea tuturor. A fost una dintre întrebările care i-au fost adresate, dacă avem, în momentul de față, confirmarea faptului că putem să fim siguri că vom candida din partea PNL la alegerile viitoare și a fost un răspuns evaziv. A spus că vom vedea. Acum, și noi vom vedea, și dumnealui și noi să vedem exact ce avem de făcut până în 2024. Până atunci, trebuie să ne ocupăm de administrație. Nu vreau să trag concluzii după această discuție”, a declarat edilul municipiului Târgu-Jiu.

Iordache: ”Nu voi susține un candidat care joacă dublu și laudă PSD”

Ion Iordache spune că le-a transmis lui Marcel Romanescu și liderilor PNL Târgu-Jiu că ”nu va susține un candidat care joacă dublu și laudă Partidul Social Democrat”. “Întâlnirea a fost cu organizația de la Târgu-Jiu și, bineînțeles că a fost prezent și dumnealui în calitate de președinte. Am vrut să ne cunoaștem mai bine, pentru că erau oameni din Biroul Politic local cu care nu avusesem contact direct până acum și am vrut să și clarificăm nemulțumiri sau probleme pe care le-ar avea dumnealor. Lucru care mi se pare normal, pentru că sunt la început de mandat de președinte al organizației județene. Eu zic că am clarificat nemulțumirile și concluzia mea a fost că, atât timp cât Iordache va fi președinte, nu va susține un candidat care joacă dublu și laudă PSD, iar domnul Romanescu a spus, ca și concluzie, că trebuie să treacă la treabă. Eu nu am o problemă cu oameni care sunt în PNL, am o problemă cu cei care nu joacă corect, care nu sunt apreciați de către cetățeni”, a afirmat președintele PNL Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *