Știri externe

Japonia închide toate școlile de frica coronavirusului

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat, joi, că toate şcolile din ţară vor fi închise până în luna aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit The Japan Times. Premirul susține că următoarele două săptămâni sunt critice în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri.

Premierul Japoniei a spus că toate şcolile vor fi închise începând de vineri şi până la începutul lunii aprilie, pe fondul epidemiei de coronavirus, scrie MEDIAFAX.

Totodată, Abe a anunţat că următoarele două săptămâni vor fi „critice” în ceea ce priveşte numărul de infectări, mai ales în rândul elevilor.

„Au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea infecţiei printre copii în fiecare regiune, iar următoarele două săptămâni reprezintă o perioadă critică”, a spus Shinzo Abe.

Anunţul premierului vine în contextul în care numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus a crescut în Japonia, depăşind 200.

La acestea se adaugă şi cei peste 700 de oameni infectaţi, aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia se află şi nouă români.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *