Actualitate

Liceana din Târgu Jiu care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Informatică vrea să plece din țară

Catrinel Aniniș, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, va reprezenta România la Olimpiada Europeană de Informatică pentru fete care va avea loc în perioada 21-27 iulie în Olanda. Aceasta vrea să studieze la o universitate din Germania, acolo unde își dorește să se mute: „Îmi doresc să urmez universitatea din Munchen. Cred că este cea mai bună alegerea. Îmi place și Germania și acolo îmi doresc să mă mut“.

Aceasta a câștigat la Olimpiada de Informatică din acest an medalia de aur, după care a susținut examene de baraj pentru calificarea în echipa României: „Am susținut examene de baraj timp de după zile, după desfășurarea Olimpiadei Naționale de Informatică și am fost a treia la fete, astfel că am reușit să mă calific în echipa României pentru această olimpiadă. Îmi doresc să obțin o medalie la Olimpiada Europeană de Informatică“, a spus liceana.

Catrinel a reușit să se califice în fiecare an în etapa națională. În clasa a VI-a a reușit să câștige medalia de bronz, iar în clasa a VII-a a obținut medalia de argint. „Studiez Informatica din clasa a V-a și mi-a plăcut pentru că am înțeles-o destul de ușor. Am început să rezolv din ce în ce mai multe probleme și a început să îmi placă, astfel că am reușit să evoluez“, a relatat eleva.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *