Eveniment

Liceul Tehnologic Motru funcționează cu doar două femei de serviciu! O profesoară ceartă Primăria pentru lipsa personalului de administrare

Liceul Tehnologic Motru are un administrator ce deține în subordine doar două femei de serviciu, niciun muncitor (doi au decedat între timp) și un portar. În școală mai există un pedagog și o femeie care lucrează ca îngrijitor al căminului liceului.

 

În ciuda acestui număr redus de personal de îngrijire a școlii, lucru foarte cunoscut, o profesoară a liceului a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care se înțelege că ceartă autoritatea municipală pentru că nu vine să facă curățenie în curtea școlii. Acesta fiind, de fapt, apanajul managerului unității de învățământ care poate angaja personalul necesar, știut fiind că cea mai mare parte dintre foștii angajați au ieșit la pensie. În prezent, singurul post cerut de directorul școlii a fost nu de îngrijitor ori de muncitor necalificat ci de portar.

Profesoara de limba română Margareta Sichitiu prezintă, în acest context, o scrisoare deschisă către autoritatea locală. În loc să solicite conducerii școlii să facă angajări, profesoară ceartă autoritatea locală pentru că este iarbă în curtea școlii. Trebuie menționat că Margareta Sichitiu nu este nici măcar membru în CA-ul școlii.

Nu se ceartă cu directorul ci cu Primăria!

Sichitiu ceartă astfel Primăria, Consiliul Local și Direcția Publică pe motivul neîngrijirii curții liceului. De altfel, obligativitatea autorităților enumerate nu este însă aceea de a face curățenie în curtea școlii. Acest lucru nu se întâmplă și nu s-a întâmplat vreodată la Târgu Jiu, de exemplu.

Cu toate acestea, Sichitiu, destul de subiectivă în această speță, nu numai că trece astfel peste directorul școlii Adela Ruseț și îi arată impotența managerială de a rezolva problema cu iarba, ci arată că s-a poziționat împotriva autorității locale pe care o vede obligată să ia masuri.

Mai mult, deși este apanajul directorului să ceară ajutor autorității locale, pentru că există lipsă de personal de îngrijire, cadrul didactic preia frâiele și cere primăriei să treacă la treabă și să facă ce nu face, în mod normal, o școală care se respectă.
În acest context, profesoara vorbește chiar de reglări politice, la mijlocul cărora ar fi picat școala, uitând că orice demers de a interveni a primăriei a fost criticat chiar de acest cadru didactic.

Cert este că atunci când primăria a tăiat teii găunoși din curtea școlii, demersul a fost pus la zid, considerat ca o implicare a municipalității nedorite în incinta școlii.
Și dacă primăria trebuie să facă curățenie în curtea școlii, ne întrebăm dacă tot instituția publică trebuie să facă curățenie și în grupurile sanitare ale liceului. Asta, deoarece au fost elevi care joi s-au plâns cadrelor didactice că doar o baie este deschisă în tot liceul, iar acolo era focar de infecție, aviz DSP.

Redăm, mai jos, un fragment din scrisoarea deschisă a profesoarei Sichitiu de la Liceul Tehnologic Motru:

„Mă uit cu tristețe în curtea școlii și văd cum iarba tinde să ajungă la înălțimea arbuștilor. Am sperat, în naivitatea mea, zi de zi că situația se va rezolva, dar am conștientizat până la urmă că aici este vorba de rea intenție, de reglări politice. Și vă întreb, stimate autorități: cu ce sunt de vină adolescenții care învață în această școală și care sunt condamnați să vadă o așa ‘priveliște’ în fiecare zi? Pentru copii școală trebuie să fie un exemplu? Cu ce sunt de vină profesorii care predau în această școală și care fac tot posibilul să educe elevii în aceste vremuri destul de dificile? De ce suspendați dreptul copiilor și al profesorilor, al angajaților instituției de a trăi într-un mediu civilizat? De când lucrez eu în această unitate de învățământ, nu a mai existat niciodată o astfel de imagine! Cumplit de trist! Dacă analizați bine imaginile, veți vedea niște bănci invadate de boscheți! Pe acele bănci, stimate autorități, stăteau elevii la umbră, în pauze! În acel parc se făceau activități educative. În natură, la umbră! Că doar umbra aceea ne-a mai rămas! Pentru că cea de pe platoul instituție ne-a fost interzisă! Ne-a fost anulată! Cu buna dumneavoastră știință și contribuție, stimate autorități! Pentru că ne-ați tăiat teii care asigurau copiilor umbra în pauze, în zilele de vară, când soarele și asfaltul de pe platou te arde aproape la propriu. Ați tăiat teii fără să țineți seama că această instituție avea un director, fără să întrebați, ați tăiat fără milă! Iar acum, când ar fi trebuit să tăiați iarba, nu luați nicio măsură în acest sens! Și să nu credem că e rea-voință”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button