Dezvăluiri

LIDER din CE Oltenia, despre ministrul Energiei: Are un zâmbet cinic

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru că nu ia povara plății certificatelor de CO2 de pe umerii Complexului Energetic Oltenia.

Manu Tomescu spune că CE Oltenia nu mai poate suporta povara plății certificatelor de dioxid de carbon. Prețul unui singur certificat a ajuns, în ultima perioadă, la 71 de euro bucata. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari atrage atenția ministrului Energiei, Virgil Popescu, că tensiunea este mare în rândul minerilor și energeticienilor mai ales după ce oamenii au sperat că se vor pensiona anticipat, dar legea de reducere a vârstei de pensionare cu 13 ani a fost blocată. Manu Tomescu îi transmite ministrului să nu mai zâmbească cinic, ci să vină în cariere și termocentrale să vadă condițiile în care lucrează angajații Complexului Energetic Oltenia. “Atrag atenția că ministrul ar putea veni forțat la Complexul Energetic Oltenia, tensiunea este maximă în rândul salariaților. Să nu uite că răbdarea oamenilor are o limită. Văd că subvenționează căldura Bucureștiului într-o iarnă cu 200 de milioane de euro. Subvenții de sute de milioane de euro la metrou. Noi, care producem energie electrică pentru toată țara, atunci când îi este țării mai greu, când îngheața țara de frig, pe noi ne obligă să plătim certificatele de CO2, care au ajuns la 71 de euro bucata, ne pun să plătim banii ăștia din munca noastră. Nu mai putem suporta această povară. Nici dacă venim cu bani de acasă, nu mai putem duce în spate compania asta, sistemul energetic național. Aceste lucruri trebuie să i le spunem lui Virgil Popescu în față. Zâmbește, dar nu te ascultă, are un zâmbet cinic. I-aș spune:

”Domnule, nu ne mai zâmbi în halul ăsta! Hai cu mine într-o carieră sau termocentrală, vino să vezi condițiile în care ținem în viață sistemul energetic național! De ce ne lași pe noi să plătim 71 de euro din munca noastră, în timp ce competitorii noștri din alte state nu plătesc acest bir. Tu, român, cap al țării, ne lași să plătim birul ăsta? ”, a conchis Manu Tomescu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *