Dezvăluiri

TENSIUNE MARE în CARIERE. LIDER: Oamenii nu mai au răbdare!

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, avertizează că tensiunea în rândul minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia este “fantastică".

Nemulțumirea în carierele și termocentralele CE Oltenia este mare pentru că, deși în luna august, a intrat în vigoare legea de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani, Casele de Pensii nu au aplicat-o pe motiv că trebui modificată printr-o ordonanță de urgență de guvern. Minerii și energeticienii protestează în fiecare marți și joi în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, cerând deblocarea legii 197. Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, speră ca, în maximum două săptămâni, guvernul să dea OUG pentru ca actul normativ să devină aplicabil.

“ Avem aceleași așteptări: să se rezolve problema pensionării salariaților la vârsta de 52 de ani. Nu ne dorim nimic altceva. Știm cu toții prin ce situație trece compania. Se vorbește foarte mult de PNRR, dar dacă ne uităm la condițiile puse în acel plan, vedem că prima condiție este aceea de închidere a activității miniere, de închidere a producției de energie pe bază de cărbune. În aceste condiții, este un lucru de bun simț ca oamenii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare, având în vedere condițiile de muncă în care lucrează salariații Complexului Energetic Oltenia. Așteptăm să fie dată ordonanță de urgență pentru deblocarea legii 197, un alt proiect de lege necesită timp, oamenii nu mai au răbdare. Avem promisiuni de foarte mult timp că atunci când vom avea un guvern stabil, va fi inițiată o ordonanță de urgență. Sperăm ca promisiunile să fie respectate și, în perioada următoare, să fie rezolvată această problemă. Sperăm să fie rezolvată în maximum două săptămâni. Este un timp rezonabil. Starea de tensiune este una fantastică în rândul salariaților. Există riscul să escaladeze. Oamenii nu mai suportă, vor ca problema să fie rezolvată cât mai repede”, a conchis Gabriel Căldărușe.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button