Eveniment

Prostituție la Târgu Jiu! Membrii grupării infracționale au cumpărat astfel mașini de lux și au jucat jocuri de noroc

Procurorii DIICOT împreună cu poliţişti au efectuat, miercuri, opt percheziţii în Argeş, Vâlcea şi Mureş la membrii unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, potrivit DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti. Asta după ce anchetatorii au stabilit că, în perioada 2020-2021, şase suspecţi au recrutat, prin metoda "loverboy", opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituţia pe raza municipiilor Târgu Mureş, Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obţinute de către persoanele vătămate din activitatea de prostituţie.

În activitatea infracţională, suspecţii au transportat persoanele vătămate în diverse oraşe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunţuri în vederea atragerii de clienţi. „În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mişcare şi au folosit ameninţări şi violenţa fizică pentru a le constrânge să practice prostituţia. Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii şi cu picioarele, ameninţate cu moartea şi cu săvârşirea unor infracţiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind ameninţate cu divulgarea către terţe persoane a faptului că acestea se prostituează”, precizează DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti. Din banii obţinuţi din activitatea infracţională membrii grupului şi-au achiziţionat autoturisme de lux, iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti au fost conduse, în vederea audierii, 26 de persoane. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Descinderile au avut loc în cadrul unei acţiuni mai ample efectuate de DIICOT împreună cu Poliţia şi Jandarmeria Române, unul dintre obiective fiind combaterea fenomenului de trafic de persoane şi de minori şi exploatare a persoanelor vulnerabile. În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate 87 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare 126 de mandate de aducere.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal şi, nu în ultimul rând, identificarea şi protejarea victimelor unor astfel de infracţiuni. =

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Daca doriti sa-i cunoasteti pe membrii retelelor de prostitutie (in speta pestii) ai gasiti la casinoul Milion situat la Hotelul Gorj. Fetele presteaza pe bani, iar contabili lor pierd la aparate si ruleta banii fetelor proveniti din munca (Pubi24.Gorj-matrimoniale)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button