Dezvăluiri

Lider din CE Oltenia: Din 2021, spun că mai rămân 3500 de angajați

Președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, afirmă că primarii din județul Gorj știau, din 2021, că vor avea loc reduceri masive de personal la Complexul Energetic Oltenia.

Constantin Mitrescu a reacționat după ce o parte dintre primarii gorjeni au criticat, în ultima perioadă, planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Președintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că edilii, care, acum, “se dau smei”, știau, din 2021, că vor avea loc reduceri masive de personal la CE Oltenia, pentru că vor fi închise cariere și grupuri pe cărbune. Constantin Mitrescu spune că planul de restructurare este făcut de guvern, cu acordul Uniunii Europene, este urmărit de la Bruxelles și va trebui dus la îndeplinire.

“ Din 2021, vă tot spun, de când am intrat în posesia acelui document care prevedea că, în 3-4 ani, vor mai rămâne vreo 3500 de angajați cu două grupuri energetice. La momentul respective, mulți au spus despre această informație că nu va fi așa, că nu e dracu atât de negru cu planul ăsta de restructurare. Acest plan de restructurare este făcut de guvern, cu acordul Uniunii Europene, este urmărit de la Bruxelles și va trebui dus la îndeplinire. S-au primit bani și se mai primesc până în 2026. Având și experiența și celor de la Mintia și celor din Valea Jiului, pentru că am stat și eu de vorbă cu directori de acolo, cu lideri de sindicat și îmi spuneau, încă de atunci, că dacă acest plan va trece de Bruxelles și va fi aprobat, nu va mai fi cale de întoarcere să nu fie respectat ce este trecut acolo. Va fi dus în situația în care este prevăzut acolo în final. De asta spuneam eu și făceam mare tam-tam, la vremea respective, să reacționeze și politicienii din Gorj și primarii din Gorj care, acum, sunt smei. Toți să fi pus piciorul în prag. Să nu-l lase pe Vîlceanu cu Virgil Popescu și cu Burlan să ducă acel plan la Bruxelles. Acum, îi văd că sunt smei, dar ceea ce se întâmpla, atunci, ne dădea posibilitatea să-l cosmetizăm cum să nu-i lăsăm să închidă 10 din 12-13 grupuri câte erau și să mai rămână două”, a precizat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *