Dezvăluiri

Lider din CE Oltenia, îngrijorat: Nu știm ce drepturi vom avea, cum vom munci

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este îngrijorat din cauză că, nici până acum, nu a fost semnat noul contract colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

Manu Tomescu susține că minerii și energeticienii muncesc sub “un stres fantastic”. Angajații Complexului Energetic Oltenia nu știu, deocamdată, de ce drepturi vor beneficia pe viitor și nici cum vor munci de acum înainte, pentru că nu a fost semnat, nici până acum, noul contract colectiv de muncă. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că, în acest moment, este”o întreagă incertitudine” în cadrul CE Oltenia.

“Au trecut 2 luni deja de când au trecut negocierile. Normal la 1 februarie ar fi trebuit să negociem contractual colectiv de muncă. Au trecut 2 luni și iată că nu știm ce drepturi vom avea, nu știm cum vom munci, nu știm absolut nimic. Una peste alta, vedem cum funcționăm și, eu am mai spus că, niciodată, nu s-a mai întâmplat mai rău ca acum să simțim aceste greutăți din toate punctele de vedere. Și la locurile noastre de muncă, unde salariații din producție sunt din ce în ce mai puțini și, după ce că sunt din ce în ce mai puțini, sunt locuri de muncă unde salariații au preluat munca utilajelor, pentru că nu mai sunt bani nici de utilaje, nu mai sunt utilaje. Deci, simțim acest declin pe zi ce trece tot mai profund și este o întreagă incertitudine. Oamenii muncesc cu un stres fantastic la locurile de muncă, pentru că nu știu ce se va întâmpla cu ei în perioada următoare. Este pentru prima data, când nu se știe nimic contractul colectiv de muncă. Practic, conducerea companiei și guvernul a aprobat bugetul cu fondul de salarii cu creștere de 6%, dintre care aproximativ 3 și ceva s-au dat la începutul anului. Deci, este o întreagă incertitudine în ceea ce ne privește pe noi, ca și salariați în această companie”, a precizat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *