Dezvăluiri

LIDER din CEO: Sper să se renunţe la GREEN DEAL după pandemie

Adrian Marciuc este optimist în ceea ce privește viitorul Complexului Energetic Oltenia după ce va trece pandemia de coronavirus.

Vicepreședintele Federației Univers crede că se vor schimba multe lucruri la nivel european. Adrian Marciuc speră să se renunțe și la Green Deal, Pactul Ecologic European care impune condiții dure de mediu producătorilor de energie pe bază de cărbune. Liderul sindical apreciază propunerea deputatului Mihai Weber, care a cerut ca împrumutul obținut, anul acesta, de Complexul Oltenia pentru achiziționarea certifiatelor de CO2 să fie returnat în 2 ani, și nu în 6 luni, așa cum guvernul a convenit cu Comisia Europeană. „ Este foarte bună această propunere. Trebuia facută demult. După această pandemie se vor schimba multe şi în Uniunea Europeană. Sper că se vor întoarce multe lucruri. Aici, mă refer şi la Green Deal. Sper că va avea viitor Complexul Energetic Oltenia. După această pandemie se vor schimba multe în lume. Toate ţările îşi vor face noi strategii. Părerea mea este că vom avea viitor”, spune Adrian Marciuc. Veniturile minerilor și energeticienilor vor fi afectate după data de 13 aprilie, când vor intra în șomaj tehnic, prin rotație, timp de 17 zile. Adrian Marciuc recunoaște că oamenii ar fi putut să aibă câștiguri mai mari, dacă la negocierile cu administrația CEO pentru noul contract colectiv de muncă s-ar fi reușit introducerea sporurilor în salariu.

Articole asemănătoare:

2 Comentarii

  1. Liderii astia au impresia ca vorbesc de dealu verde de la Matasari!
    Tpti neavenitii vorbesc de certificate si de mediu si ei habar n-au nici ce fotosinteza!
    Dupa ce va trece pandemia va fisi mai geeu pt CEO pentru ca s-a demonstrat stii tifica ca o atmosfera poluata faciliteaza extinderea viruslui si persistenta in atmosfera,asa ca normele se.vor inaaspri,!

  2. Leaderul crede ca noua ordine ecologica va fi anihilata din cauza pandemiei….probabil se asteapta ca virusul pandemic sa plezneasca fara mila structurile centrale ale UE…..domnul incearca sa faca politica, crezand ca se vor gasi fraieri care sa-l asculte……daca lasa la o parte ipocrizia, el poate sa le spuna membrilor de sindicat ca a cerut politicienillor locali scoaterea Gorjului din spatiul comunitar , avand cale libera pt. constructia a 10-15 termocentrale , care musai trebuie sa functioneze cu lignit , termocentralele pe gaz sunt prea automatizate si nu au in schema personal cu leafa mare si dor de munca………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button