Eveniment

PSD Gorj împarte gratuit pensionarilor o mie de măști de protecție, la sediul partidului! Romanescu: „Se joacă, pentru câteva voturi, cu sănătatea cetățenilor!”

Reprezentanții PSD Gorj au anunțat, duminică, într-un comunicat de presă, că vor împărți, gratuit, persoanelor care au peste 65 de ani, o mie de măști de protecţie împotriva noului coronavirus. Acțiunea va avea loc luni, la sediul partidului, din Târgu-Jiu. „Partidul Social Democrat Gorj se implică activ în limitarea răspândirii COVID 19! În această perioadă ne-am implicat masiv în sprijinirea semenilor noștri, care au cu adevărat nevoie de ajutor. După donarea celor zece concentratoare de oxigen la unitățile spitalicești din Târgu-Jiu, Turceni, Motru și Târgu-Cărbunești, a constituirii de grupuri de voluntari la nivelul fiecărei localități, grupuri conduse de președinții și primarii social democrați, donarea unor sume de bani de către membrii PSD Gorj pentru achiziționarea de echipamente, mijloace de protecție pentru salvatori și bunuri pentru persoanele afectate de această boală, vitale în lupta cu acest virus, venim, acum, în sprijinul persoanelor peste 65 de ani pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea acestora cu coronavirus.

Începând de luni, între orele 11.00 – 13.00, vor fi împărțite 1000 de măști, celor care au nevoie, cu titlu gratuit. Persoanele peste 65 de ani sunt așteptate la sediul PSD Gorj din Târgu Jiu, Bld. Ecaterina Teodoroiu, cu actele de identitate în vederea ridicării măștilor.

Se vor lua toate măsurile ce se impun într-o astfel de situație epidemiologică”, se precizează în comunicatul de presă.

Anunțul l-a nemulțumit pe primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Acesta și-a arătat nemulțumirea față de această acțiune, pe rețelele de socializare. „Oameni politici inconștienți au început să cheme lumea pe la sedii de partid sau au ieșit pe străzi mimând interesul față de cetățeni și distribuind diverse materiale sanitare. PSD Gorj a depășit orice limită: îndeamnă oamenii cu vârsta peste 65 de ani să părăsească domiciliul. În goana după capital electoral, pun persoanele vulnerabile în pericol, promițând o mască! O mască ce o va înlocui pe cea cu care pleacă de acasă! Autoritățile locale fac eforturi pentru ca acești oameni să rămână în casă: alocăm personal și autoturisme pentru cumpărăturile cetățenilor vulnerabili, în așa fel încât să nu se expună infectării cu noul coronavirus. Fac un apel către cetățeni să nu dea curs unor astfel de invitații. Nu riscă doar o amendă dacă sunt surprinși pe stradă fără un motiv întemeiat. Își riscă viața și contribuie la răspândirea virusului!

PSD Gorj și alți politicieni locali care fac astfel de gesturi trebuie să înțeleagă că pun viețile tuturor în pericol. Se joacă, pentru câteva voturi, cu sănătatea cetățenilor! Dacă ar fi cu adevărat interesați de sănătatea populației, ar putea aduce acele măști la Centrul Magnolia, acolo unde Primăria Municipiului Târgu-Jiu a creat un centru de comandă menit să ajute persoanele vulnerabile. Când se transportă cumpărăturile spre domiciliul cetățenilor, pot fi duse și acele măști. De asemenea, dacă erau interesați de soarta cetățenilor, PSD Gorj ar fi avut grijă din timp de dotarea spitalelor din municipiul Târgu Jiu. Nu am fi ajuns în situația actuală, când spitalele cer bani de la cetățeni și de la alte instituții pentru a se dota cu strictul necesar! Rămâneți acasă! Nu dați curs invitațiilor acestor politicieni inconștienți! Nu zădărniciți eforturile autorităților locale!”, a scris Marcel Romanescu, pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button