Politică

Liderii PSD și PNL Gorj, despre liste comune în 2024. Vezi ce spun Weber și Iordache

Președinții organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat și Partidului Național Liberal Gorj, Mihai Weber și Ion Iordache, nu agreează ideea unor liste comune PSD-PNL în alegerile de anul viitor.

Politicienii de la București ar analiza, potrivit unor surse, și varianta unor liste comune PSD-PNL în alegerile din 2024. S-ar putea ajunge în această situație după alegerile europarlamentare de anul viitor. Totul ar depinde de procentele pe care le va lua Partidul Național Liberal. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber exclude varianta candidaturii pe aceleași liste cu PNL. “Exclus așa ceva. Acestea sunt subiecte cu care ori partenerii noștri din coaliție, ori din altă parte vin să acopere alte subiecte. Pe noi ne preocupă acum lucruri importante, nu liste comune. Mai e un an și jumătate până la alegeri. Hai, să vedem ce se întâmplă cu prețurile la alimente, cu prețul la energie, cu a atrage tranșele obligatorii din PNRR. Acestea sunt lucruri serioase. În Gorj, pe noi ne interesează dezvoltarea județului, să atragem cât mai multe fonduri, investiții și vedeți că săptămânal se semnează contracte de investiții în marea majoritate a localităților din Gorj. Nu putem să discutăm despre lucrurile acestea în momentul de față, pentru că mai sunt luni bune până la alegerile din 2024, și atunci vedem, ar fi de interes dacă există posibilitatea să comasezi 2 alegeri, pentru că, în 2024, sunt 4 tururi electorale. Asta înseamnă și cheltuieli inutile. Dacă s-ar putea simplifica să reducem cheltuielile, atunci da, am fi de acord să discutăm”, afirmă Mihai Weber.

Iordache: PSD ar trebui să stea pe banca de rezerve

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, nu vrea liste comune cu Partidul Social-Democrat în 2024. Liderul liberalilor gorjeni si-a propus să schimbe culoarea județului în urma alegerilor de anul viitor și să trimită PSD în opoziție, după ce social-democrații au condus 30 de ani județul. ”Există mai multe discuții, așa cum este în politică. Dintotdeauna a fost așa. Sunt mai multe scenarii pe care cei care sunt împuterniciți din partea fiecărei formațiuni politice le pun pe masă. Le discută, după care, se discută în forurile lărgite ale partidului. Eu aș vrea să nu fie pe liste comune, pentru că eu consider în continuare că PSD, la Gorj, cel puțin, ar trebui să stea pe banca de rezervă, pentru că au făcut ca județul nostru să fie pe ultimele locuri din țară din toate punctele de vedere. Și administrativ și economic și social și al perspectivei, au condus județul de la Revoluție până acum și vedem situația în care este astăzi. Eu evaluez că este exclusiv din cauza lor. Vom vedea la momentul respectiv. Suntem oameni responsabili și într-o situație care există și care nu ține de noi, va trebui să găsim o soluție. Altfel, ne luăm jucăriile și plecăm acasă. Suntem la un nivel de maturitate cu toții și avem o responsabilitate extrem de mare pe umerii noștri”, a declarat Ion Iordache.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *