Politică

Liderul PSD Gorj, despre rezultatele obținute în alegeri: Mult mai bune față de anul 2020

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că scorul obținut de Partidul Social Democrat în alegerile de duminică este mai bun județ decât în urmă cu 4 ani

Partidul Social-Democrat a câștigat alegerile locale în județul Gorj. Social-democrații au obținut un număr mai mare de primari față de Partidul Național Liberal, a recâștigat municipiul Târgu-Jiu, iar Cosmin Popescu a fost reconfirmat, în urma votului gorjenilor prezenți la urne gorjeni, pentru încă un mandat de președinte al Consiliului Județean Gorj. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, susține că scorul obținut de Partidul Social Democrat în alegerile de duminică este mai bun județ decât în urmă cu 4 ani.

“Rezultatele PSD în județul Gorj sunt extrem de bune, mult mai bune față de anul 2020, în sensul că, în momentul de față, pe lângă cele 43 de localități pe care le-am avut, după alegerile din 2020 s-au alăturat alte câteva localități, printre care și municipiul reședință de județ Târgu-Jiu. Vreau să mulțumesc gorjenilor pentru încrederea pe care ne-au acordat-o, de-a lungul timpului, și să le spun cu toată tăria că nu vom dezamăgi. Vreau să le spun cu toată tăria că nu vom dezamăgi, vreau să le transmit gânduri alese de prețuire pentru modul în acre ne-au susținut, de-a lungul timpului, și cei care ne-au votat și cei care ne-au sprijinit, de-a lungul timpului, pentru că am depășit o campanie atipică, cel puțin la nivelul județului Gorj, în care adversarii politici au folosit arme tot mai neconvenționale. Dar am reușit să dovedim că suntem cea mai îndrăgită formațiune politică din județul Gorj prin rezultatul pe care l-am obținut și putem spune că este o mulțumire uriașă și, din punctul meu de vedere, ca și președinte al organizației PSD Gorj, dar am văzut și satisfacția pe fața primarilor care, unii dintre ei au obținut rezultate de top, să spun așa. Încă sunt localități în județul Gorj care au depășit 90%, 80% și sunt destul de multe, nemaivorbind de peste 50%, marea majoritate a localităților din județul Gorj, conduse de primari ai PSD”, a declarat Mihai Weber.

Cu cine va face PSD majorități

PSD a câștigat primarii municipiilor Târgu-Jiu și Motru, însă nu a obținut și majoritatea în consiliile locale. Partidul Social-Democrat va trebui să facă alianțe cu alte formațiuni politice pentru a-și crea majorități. Deputatul Mihai Weber afirmă că este timp de negocieri, întrucât noile mandate intră în vigoare peste trei luni.

“De asemenea, vreau să spun că scorul politic se datorează întregii echipe, scor politic care se reflectă majoritatea în consiliul județean, municipiile reședință de județ, Târgu-Jiu și Motru, orașele care sunt conduse de edili ai PSD și celelalte comune care în marea majoritate sunt conduse de primari de la PSD. Despre alianțe, eu cred că nu are rost să discutăm, acum, probabil că, în următoarele zile, și mai ales că avem o perioadă lungă de timp în care putem discuta, e vorba de cel puțin 3 luni până la intrarea noilor mandate în funcție și vom discuta la momentul respectiv despre dacă e nevoie și cu cine să facem alianțe”, a adăugat liderul social-democraților gorjeni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *