Actualitate

Localnicii din Runcu ar putea primi amenzi dacă nu fac asta

Primăria din Runcu îi somează pe localnici să continue să își asigure locuințele. Asigurarea locuințelor este obligatorie. Edilii avertizează că se pot aplica amenzi pentru persoanele fizice și juridice care nu dețin o poliță de asigurare obligatorie pentru locuințele pe care le au în proprietate. Amenzile sunt cuprinse între 100 și 500 de lei.

Asigurarea PAD este emisă direct de către PAID (tipărită sau în sistem electronic) sau de către asiguratorii membri/acționari PAID, dar și de către societățile care au semnat protocoale de colaborare cu PAID, autorizate să încheie asigurări pentru riscuri de catastrofă. Data începerii și data încheierii valabilității contractului sunt precizate în PAD. Toți asiguratorii autorizați să încheie aceste asigurări au oferte standard, prețul asigurării și suma asigurată fiind aceleași la toate companiile.

În urma unor modificări ale legislației, prețul asigurării obligatorii pentru locuințele de tip A va crește la 130 de lei pe an, față de 100 de lei (20 de euro) pe an în prezent, în timp ce prețul pentru locuințele de tip B rămâne la 50 de lei (10 euro în prezent).

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *