Sport

LPF și FRF au decis 2 scenarii: când va fi reluat fotbalul din România

FRF, LPF, cluburile şi AFAN (Sindicatul fotbaliştilor amatori şi non-amatori) au avut miercuri şedinţă. Acestea au decis de comun acord două scenarii pentru încheierea sezonului în curs, scrie cotidianul Gazeta Sporturilor.

Potrivit sursei citate, conducătorii fotbalului românesc au decis că sezonul va trebui dus la capăt, el urmând să fie încheiat în vară.

Primul scenariu – Sursa citata notează că în cazul în care antrenamentelor vor putea fi reluate pe data de 16 aprilie, campionatul va fi reluat o lună mai târziu, pe 16 mai. S-ar disputa cele 8 etape rămase din Play Off, iar semifinalele Cupei României s-ar disputa într-o singură manşă.

O problemă este reprezentată de faptul că Play Out-ul s-ar extinde şi după 30 iunie, dată la care contractele unor fotbalişti expiră.

Al doilea scenariu – Potrivit cotidianului Gazeta Sporturilor, dacă fotbalul se va relua şi mai târziu, pe 13 iunie, atunci meciurile din Play Off nu s-ar mai disputa tur-retur, ci doar într-o manşă.

Ligile a doua şi a treia ar fi şi ele împărţite în Play Off/Play Out.

Emilian Hulubei, preşedinte al Sindicatului fotbaliştilor amatori şi non-amatori, a afirmat în urmă cu două zile că unele cluburi din Liga a doua şi Liga a treia se gândesc să înjumătăţească salariile jucătorilor.

„Există cluburi la Liga 2 şi Liga 3 care spun că vor plăti jucătorii cu 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu este posibil. Sunt situaţii excepţionale şi se vor lua măsuri excepţionale. Nu este vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne aşezăm la masă şi să luam decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o soluţie de compromis. Trebuie să înteleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părţi”, a spus Hulubei.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *