Ultima oră

MAE: Bulgaria, in zona verde de risc epidemiologic, iar Grecia rămâne în cea galbenă

Vești bune pentru cei care vor merge în vacanță în Bulgaria. Țara nu se mai află în zona galbenă, ci în cea verde. Asta înseamnă că nu aveți nevoie de nici un document când vă întoarceți în România.

Potrivit Ministerului român de externe, în zona verde sunt acum tari precum Bulgaria, Ungaria, Polonia, Irlanda, Thailanda sau Mexic. În aceste state a scăzut incidența cazurilor noi de COVID 19  in ultimele 14 zile sub 1,5 la mia de locuitori.

Bulgaria, țara preferată de români pentru a-și petrece vacanța are acum o incidență de 1,3.

Și Grecia este în topul preferințelor românilor la vacanțe, dar țara a rămas pe lista galbenă, alături de Turcia, Spania sau Muntenegru. Scăpați de carantină dacă sunteți vaccinați ori, dacă aveți un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

La întoarcerea din statele aflate în zona roșie se intră automat în carantină, chiar dacă sunteți vaccinați. Nici prezentarea unui test negativ nu ne scuteste de carantină.

Olanda si Cipru se regăsesc pe lista roșie. Carantina este de 14 zile, dar poate fi încheiată după 10 zile, dacă în a 8-a un test PCR a iesit negativ.

sursa: europafm.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *