Ultima oră

Mâine este Dragobetele. Ce flori să nu oferi! Aduc mare ghinion în relație

Potrivit unor superstiții, anumite flori nu ar trebui să fie oferite niciodată de Dragobete, deoarece aduc ghinion în relație.

În fiecare an, pe 24 februarie, românii celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii.

Această sărbătoare are rădăcini vechi în cultura populară, fiind bazată pe numeroase superstiții și legende.

În tradiția populară, Dragobete este prezentat drept zeul iubirii și al naturii, fiind asociat cu dragostea și bucuria pură.

Tradițiile și superstițiile sunt diferite în funcție de fiecare regiune în parte, însă toate fac trimitere la împărtășirea iubirii.

Florile pe care să le plantezi primăvara. Vor înflori spectaculos și vor transforma grădina într-un paradis
De exemplu, în această zi, tinerii trebuie să culeagă flori de primăvară și să le ofere persoanei iubite drept simbol al dragostei lor.

Obiceiul de a oferi flori de Dragobete este preferat de mulți români, însă puțini știu că nu pot alege orice buchet.

Flori pe care să nu le oferi de Dragobete
Potrivit unor superstiții, anumite flori oferite în această zi pot aduce ghinion în relație, motiv pentru care ar trebui să fie evitate de Dragobete.

Lăcrămioare. Se spune că lăcrămioarele sunt asociate cu tristețea și separarea. De aceea, aceste flori nu ar trebui să fie oferite de Dragobete, o sărbătoare care celebrează iubirea și bucuria.

Crinii albi. Deși sunt flori elegante, crinii albi sunt adesea folosiți pentru a exprima durerea și regretul. Aceștia pot fi prezenți în aranjamente florale pentru sicrie sau pentru locurile de înmormântare.

În alte circumstanțe, crinii albi pot simboliza și puritatea, inocența sau speranța, însă aceștia nu ar trebui să fie oferiți niciodată de Dragobete.

Crinii galbeni: Crinii galbeni pot fi asociați cu sentimente negative, precum trădarea sau invidia. Potrivit unor superstiții, aceștia pot fi considerați drept un semn rău, care anunță sfârșitul relației.

Crizantemele albe. Crizantemele albe sunt, de asemenea, asociate cu moartea și sunt folosite adesea în ceremoniile funerare.

Flori galbene. Culorile vibrante, precum galbenul strălucitor, pot fi asociate cu sentimente precum gelozia și invidia, motiv pentru care florile care au această culoare nu ar trebui să fie oferite de Dragobete.

De asemenea, se spune că trandafirii roșii oferiți cu floarea în jos aduc ghinion în dragoste, deoarece energia pozitivă este inversată, putând să apară certuri și tensiuni între cei doi parteneri.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *