Actualitate

MARATON de vaccinare anti-COVID-19, pe 1 iunie, la Târgu-Jiu

Autoritățile județene îi așteaptă pe tinerii cu vârste de 16 și 17 ani pentru a se imuniza împotriva coronavirusului, pe 1 iunie, în centrul mobil din Parcul Central din Târgu-Jiu, la Foișor.

Maratonul de vaccinare a adolescenților a fost organizat de Direcția de Sănătate Publică, Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean. Imunizarea se va face în Parcul Central, la Foișor pe data de 1 iunie, dacă vremea va fi favorabilă. Narcis Stoian, șeful DSP Gorj, spune că, în cazul în care condițiile meteo nu vor fi prielnice, va fi stabilită o altă locație. ”Dacă vremea este favorabilă, acest maraton va avea loc în Parcul Central din Târgu Jiu, la Foișor. Avem un parteneriat cu Prefectura Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj pentru vaccinarea adolescenților. Cei care au dorit să se vaccineze, au completat o cerere către diriginți cu acordul părinților. Acum, sunt așteptați pe data de 1 iunie pentru imunizare. Dacă vremea nu va fi bună, vaccinarea se va face într-o altă locație pe care o vom anunța în prealabil”, a declarat Narcis Stoian.

Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare din județ?

Până în prezent, 110.000 de gorjeni s-au vaccinat împotriva SARS CoV2. DSP Gorj ia în calcul desființarea unora din centrele de vaccinare, având în vedere că a început să scadă numărul solicitărilor. „ Până în acest moment, 110.000 de gorjeni s-au vaccinat împotriva. -COVID-19. Numărul solicitărilor pentru vaccinare a mai scăzut în ultima perioadă. Există posibilitatea ca anumite centre să fie desființate, în cazul în care adresabilitatea nu va mai fi așa mare. Este vorba despre cele care sunt apropiate unele de altele. Vom demara campanii de vaccinare prin comune după ce vom discuta cu primarii. După ce vor fi întocmite liste cu persoanele care doresc să se vaccineze ne vom deplasa cu echipe mobile pentru a face vaccinarea doritorilor”, a conchis șeful DSP Gorj.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *