Ultima oră

Medic reținut pentru luare de mită într-un caz de pensionare medicală

Doi indivizi, inclusiv un medic, au fost reținuți pentru luare de mită într-un caz de pensionare medicală, la Craiova.

Direcția Generală Anticorupție Dolj, sub coordonarea unui procuror din Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins în flagrant două persoane în timp ce primeau fiecare câte o mie de euro pentru a obține avizarea unui dosar de pensionare medicală a martorului denunțător.

Pe 15 mai, prima persoană a primit de la un martor denunțător suma de o mie în scopul facilitării pensionării medicale a acestuia.

A doua zi, aceeași persoană, cercetată pentru trafic de influență, a fost reținută pe o durată de 24 ore, apoi a fost prezentată judecătorului de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Conform Mediafax, și medicul primar care urma să avizeze dosarul pentru pensionare medicală a primit mită de o mie de euro. Acesta a fost arestat pentru 24 de ore.

Citește și: Anchetă după ce o femeie din Piatra Neamţ a murit, după ce a născut acasă cu o moaşă găsită pe Facebook

„Banii au fost oferiți în legătură cu îndeplinirea unui act care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective”, informează DGA.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *