Actualitate

Medicii de familie vor putea face teste COVID antigen pentru care vor fi şi plătiţi

Medicii de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate vor putea face teste rapide antigen din proba nazo-faringiană pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobată marţi de Guvern.

„Medicii de familie vor putea achiziţiona testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană afişată pe sit-ul Ministerului Sănătăţii. Pentru fiecare testare realizată, medicii de familie vor primi 50 de lei pe persoană, ceea ce include contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Acesta a menţionat că pacienţii eligibili pentru testare sunt cei suspectaţi că ar fi infectaţi, conform metodologiei elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).
„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi, 28 decembrie 2021, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii”, a transmis MS.

Conform documentului, medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2.

Aceştia vor achiziţiona testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afişată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, iar pentru activitatea de testare realizată vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecţie necesare testării.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button