Eveniment

Medicul chirurg Gheorghe Neață rămâne sub control judiciar

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a decis păstrarea măsurii preventive a controlului judiciar în privința medicului Gheorghe Neață, de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, anchetat pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și trimis în judecată pentru mai multe fapte de luare de mită.
„Menține măsura preventivă a controlului judiciar privind pe inculpatul Neață Gheorghe, ca fiind temeinică şi legală. (…) Cu drept la contestație în termen de 48 de ore de la comunicare“, a transmis instanța de judecată.

Rostea o rugăciune prin care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu să-l ferească de procurori

Medicul Neață este acuzat că a efectuat o operație de unul singur și că a greșit flagrant, astfel încât pacienta, de 40 de ani, a decedat. Aceasta a fost operată de ocluzie intestinală, dar medicul i-ar fi cusut intestinul, după cum susține soțul femeii. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.
Același medic a fost trimis în judecată, în anul 2021, pentru condiționarea actului medical. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj. „În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziție domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 euro şi 350 de lire sterline), banii fiind depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, țigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Medicul Gheorghe Neață rostea în cabinetul său o rugăciune, în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu ca să-l ferească de procurori: „Suspectul N.G. era conștient de activitățile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A ….ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori, …!”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *