Eveniment

Statisticienii din Gorj la protest în București pentru încetarea discriminărilor salariale

Angajații Direcției de Statistică Gorj sunt la București, alături de colegii lor din țară. Aceștia pichetează sediului Parlamentului României, începând cu ora 10:00, după care vor picheta sediului INS, începând cu ora 11:45.

„La aceste acţiuni vor participa salariaţii sediului central şi ai Direcţiilor Teritoriale de Statistică din Bucureşti, Alba, Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sibiu, Teleorman, Timiş şi Vâlcea”, se menţionează în comunicatul transmis, ieri, de SINSB.

Sindicaliştii susţin că angajaţii INS sunt supuşi unei situaţii salariale discriminatorii de o lungă perioadă de timp, fiind „trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”. Aceştia acuză nepăsare totală a factorilor decidenţi faţă de „numeroasele notificări, adrese şi acţiuni de protest”.

Astfel, reprezentanţii sindicatului solicită de urgenţă, printre altele, aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13 iulie 2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”. Totodată, sindicaliştii solicită stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

Pe lista de solicitări se mai află uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *