Eveniment

”Violatorul de la Politehnică”, pus în libertate de Judecătoria Târgu-Jiu, întors din drum de Tribunalul Gorj

Deținutul Victor Stroe, aflat în Penitenciarul Târgu Jiu, cunoscut în presă drept ,,violatorul de la Politehnică” a fost la un pas de eliberarea condiționată. Asta după ce Stroe a fost pus în libertate de către instanța de fond, sentința fiind contestată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Ieri, instanța a admis cererea Parchetului, care solicitase să desființeze sentința de la fond dar și să repună în discuție situația deținutului. Practic, pe 27 septembrie, cererea de eliberare condiționată a violatorului va fi rediscutată la Tribunalul Gorj.

Reamintim că Stroe a violat, în 2010, o studentă într-o sală de curs a Politehnicii din București. Chiar dacă instituția avea pază, atacatorul a intrat lejer în clădire. A doua zi şi-a încercat norocul şi într-o scară de bloc, doar că de această dată victima a reușit să scape. În timpul anchetei, pe baza probelor biologice, poliţiştii au descoperit alte două violuri pe care le-a făcut Victor Stroe.

Respectivul a fost condamnat, în 2012, inițial, la 19 ani de închisoare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 l-au găsit vinovat pe Victor Stroe de trei infracțiuni de viol şi o tentativă de viol. Bucureșteanul a primit pentru fiecare infracţiune de viol 10 ani de închisoare, iar pentru tentativă cinci ani. După contopirea pedepselor, Victor Stroe a rămas cu pedeapsa cea mai mare, 10 ani, iar judecătorii i-au adăugat un spor de cinci ani, în total avea de executat 15 ani de închisoare.

Stroe își așteaptă următoarea întâlnire cu judecători din incinta Penitenciarului Târgu Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *