Dezvăluiri

Un deputat de Gorj amenință cu proteste: Trebuie pusă în aplicare legea așa cum a interpretat-o ICCJ

Deputatul PNL Gheorghe Pecingină amenință că ar putea recurge la proteste extreme, dacă nu va fi deblocată Legea nr.197/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Gheorghe Pecingină nu înțelege de ce Legea nr.197/2021 nu este pusă în aplicare, deși Înalta Curte de Casație și Justiție a spus că actul normativ este bun și trebuie aplicat. Deputatul care, în trecut, a criticat legea de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, spunând că este una proastă, militează acum pentru deblocarea și punerea ei în aplicare. Gheorghe Pecingină afirmă că guvernanții nu pot invoca impactul bugetar. Le cere să se gândească, în primul rând, la impactul social. “ M-au sunat mai mulți oameni care au o problemă cu neaplicarea Legii nr.197. Pentru mine este inexplicabil modul în care se întâmplă lucrurile. Dacă până acum existau probleme de interpretare, pe care le-am văzut și eu, la fel cum a făcut-o Curtea de Apel Craiova, după recursul în interesul legii publicat în Monitorul Oficial, lucrurile sunt destul de clare. Fie că place sau nu place unora, trebuie pusă în aplicare legea așa cum a dat interpretarea Înalta Curte de Casație și Justiție. Legiuitorul, Justiția, și-au făcut treaba. Urmează Executivul să-și facă treaba. Legea trebuie să se aplice. Marius Budăi are obligația să aplice legea. Orice lege are impact bugetar. Dar, impactul social îl mai calculează cineva? De ce se face reforma pensiilor speciale? În acest caz, am avea bani. Pentru mineri și cei care au lucrat în condiții deosebite nu sunt bani, dar pentru alte categorii găsim bani. Nu mai punem în aplicare legi pentru că au impact bugetar? Aproape toate legile au impact bugetar”, a declarat parlamentarul.

“Iau în calcul orice formă de protest”

Gheorghe Pecingină amenință cu proteste extreme, dacă Legea nr.197/2021 nu va fi deblocată pe cale amiabilă. “Am încercat să deblochez lucrurile pe care amiabilă. Să discut cu domnul Baciu de la Casa de Pensii și cu ceilalți colegi parlamentari, pentru că trebuie să facem front comun pentru aplicarea acestei legi. Am putea face de la interpelări sau discuții cu miniștri la grupurile parlamentare până la măsuri extreme. Sper că nu se va ajunge acolo. Eu cred că vom avea decența să spunem că trăim în România, un stat European și că vom aplica legea adoptată. Când vorbesc de măsuri extreme, mă refer la proteste. Adică, să protestez inclusiv eu, dacă pe căile parlamentare și amiabile nu se poate. Iau în calcul și această metodă. Nu se poate să nu pui în aplicare o lege, după ce au fost înlăturate toate dubiile. Mi se pare de noaptea minții. Iau în calul orice formă de protest, dar eu cred că se va rezolva problema pe cale amiabilă”, a precizat deputatul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *