Dezvăluiri

Minerii navetiști din CEO cer să fie trimiși acasă cu 75% din cauza mijloacelor de transport în comun care nu dezinfectează

Nemulțumiri mari în rândul salariaților carierelor din CE Oltenia. Mineri de la Jilț, Roșiuța și Lupoaia au cerut sprijinul liderilor de sindicat deoarece mijloacele de transport care îi duc spre cariere și înapoi la domiciliu sunt fie dezinfectate „cu apă chioară”, fie deloc. Mulți au ajuns să facă transportul spre locul de muncă cu mașinile personale pentru a nu-și pune în pericol sănătatea lor și a familiilor lor.

O adresă a fost trimisă de un sindicat din CEO către Instituția Prefectului, către executivul companiei dar și către IPJ Gorj fiind denunțate persoanele care vin la locul de muncă și nu stau în izolare, deși s-au întors în țară din străinătate. Mai exacr din țări afectate de Coronavirsus, ei sau membrii ai famililor acestora. Sindicatul mai acuză și superficialitatea cu care transportatorii privați tratează problema dezinfecției mijoacelor de transport în comun care duc minerii și energeticienii spre locurile de muncă și retur spre domiciliu.

Aceste autobuze, microbuze pe lângă faptul că nu corespund tehnic nu li se face o dezinfecție zilnică corespunzătoare, salariații temându-se pentru sănătatea lor.

Sunt mineri care au cerut măcar o lună de zile, pe rând, să intre în 75% pentru a fi mai puțini la locul de muncă dar și în mijloacele de transport în comun.

Salariații spun că de multe ori nu au ce face la serviciu, deoarece fronturile de lucru lipsesc, sunt utilaje numeroase defecte, uzate moral, care nu mai pot fi reparate.

Cer dezinfecție urgentă în mijloacele de transport în comun

„Cerem ca în toate mașinile de transport persoane, microbuze și autobuze, de la domiciliu catre locul de muncă, la CEO, să se facă dezinfecție pentru că există reclamații de la minerii care le folosesc că nu corespund situației actuale de protecție COVID 19 ! Nu riscați viața oamenilor prin ascunderea realității, lucru raportat telefonic și la prefectul de Gorj. Sunt cazuri a unor membrii de sindicat care fac naveta cu aceste mijloace de transport, persoane ce solicită să se ia legatura cu conducerea CEO pentru a-i trimite acasă în 75%, conform legislației, pe perioada COVID 19, datorită acestor probleme la dezinfecție. În cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost luate, normal, toate măsurile pentru asigurarea sănătății angajaților: săli de apel, băi, locuri de munca etc, singura problemă o au firmele prestatoare care duc la muncă minerii și nu acordă prea multă importanță cerințelor actuale privind prevenirea infectării cu COVID 19”, se arată în adresa respectivă.

 

Sindicatul Solidaritatea 2013 așteaptă un răspuns de la companie la solicitarea adresată executivului.

Minerii sunt importanți în această perioadă de criză, ca și energeticieni, iar oprirea producție ar fi în detrimentul populație. Pe acest aspect, sindicaliștii cer și o revizuire a comportamentului guvernanților față de importanța CE Oltenia pentru sistemul energetic național, compania având probleme financiare.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *