Dezvăluiri

MINISTRUL Energiei, pus la zid de LIDERUL PSD Gorj: Deciziile luate sunt TOTAL GREȘITE

Deputatul PSD, Mihai Weber, a reacționat după ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, în presa centrală, că există interes din partea unor companii străine să cumpere CE Oltenia pentru a o retehnologiza.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că sunt companii străine care ar vrea să investească pentru ca CE Oltenia să treacă de la producerea energiei pe bază de cărbune la cea pe gaz. ”La Complexul Energetic Oltenia avem interes din partea unor companii străine să vină să tehnologizeze şi să pună gaz în locul cărbunelui”, a declarat ministrul, într-un interviu, în presa centrală.

Deputatul PSD, Mihai Weber, acuză că deciziile pe care le ia guvernul Cîțu, dar, în special, ministrul Energiei, sunt total greșite. “Înseamnă că decizia pe care a luat-o actualul ministru al Energiei nu este cea corectă. Înseamnă că nu avem lideri puternici să ne susțină interesele, clar, înseamnă că nu este apreciată importanța unei unități economice, așa cum este Complexul Energetic Oltenia, care este un pilon important al sistemul energetic national. Este unitatea economică care asigură ceea ce își dorește fiecare stat european, independența energetică. Repet că deciziile pe care actualii guvernanți, mai ales ministrul energiei, le-a luat în ceea ce privește CE Oltenia, sunt total greșite! Nimic nu s-a concretizat din promisiunile făcute! Planul de restructurare și reorganizare nu e nici până în prezent aprobat de Comisia Europeană. Nu avem clară vreo direcție în ceea ce privește această producție de energie pe bază de cărbune. Vedem și poziția altor state care prin lideri, prin parlamentari europeni, au atitudine în Parlamentul European și susțin continuarea activității acestor unități strategice, având resurse proprii. Dacă alte firme sau alte state sunt interesate de a prelua aceste companii, e clar, concluzia este una singură: înseamnă că aceste companii sunt de perspectivă, strategice și profitabile, dacă, sigur, se dorește implicarea statului”, a conchis președintele PSD Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button