Ultima oră

Monica Anisie: Cursurile se vor relua după starea de urgență

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat marți că, în urma mai multor consultări, reluarea cursurilor se va face după finalizarea stării de urgență.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, suntem nevoiți să stăm cât mai multe în casă. S-a decretat stare de urgență, cursurile au rămas suspendate. (…) Asigurăm tablete pentru elevii din zonele dezavantajate. Demersurile nu se vor opri aici. În acest timp, am urmărit ce se întâmplă în celelalte state europene”, a spus ministrul.

„Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția de coronavirus din România și măsurile comunicate de Comitetul pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență”, a spus ministrul.

„Am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările, evaluările pentru clasele a II, IV, VI-a, dar și olimpiadele.”, a zis Anisie.

„În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă am emis şi un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele  a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi olimpiadele şi concursurile şcolare”, a declarat Monica Anisie.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button