Dezvăluiri

Negocieri cu administrația pentru o creștere de salarii de cel puțin 20% la CEO

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia revin, luni, la negocierile pentru majorările salariale. În fapt, este vizat Contractul Colectiv de Muncă semnat de administrație și cele patru federații sindicale reprezentative. Se revine la discuții, după mai puțin de o săptămână, având în vedere că negocierile pentru un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă trebuie să fie finalizate până la sfârșitul lunii martie. Practic, mai sunt două săptămâni în care liderii de sindicat și administrația companiei energetice trebuie să se înțeleagă asupra procentului care va fi aplicat în acest an pentru majorarea lefurilor pentru mineri și energeticieni.

La prima ședință a fost prezentat proiectul de Buget de Venituri și Cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia. Acesta prevede o majorare de 14%, respectiv sub 1.400 de lei brut pentru fiecare angajat. Sindicatele ar dori o creștere salarială de peste 20%, având în vedere inflația, respectiv creșterea generalizată a prețurilor, la bunuri și servicii.

Ce așteaptă angajații

Sindicaliștii spun că au discutat cu angajații pe care îi reprezintă iar bonusul financiar acordat de șefii companiei trebuie să fie mult mai mare. „Suntem obligați să reprezentăm punctul de vedere al salariaților, mandatul nostru este unul foarte clar iar negocierea trebuie să fie mult mai bună decât a fost anul trecut. Noi trebuie să respectăm mandatul dat de colegii noștri din sindicat. Nu vreau să spun dacă procentul trebuie să fie dublu față de ce ne-a acordat administrația la ultima întâlnire, dar trebuie să fie mai bun decât cel de anul trecut. E clar că ne dorim mult mai mult, oricum câștigul trebuie să fie mult mai mare decât cel de anul trecut”, a declarat președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe.

Peste 11 mii de angajați așteaptă rezultatul negocierilor

Aproximativ 11 mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia așteaptă rezultatele negocierilor dintre administrația companiei și liderii de sindicat. Este pentru prima dată când, noul director general al CEO, Darius Iulius Plaveti, conduce negocierile cu sindicaliștii de la momentul în care a preluat conducerea producătorului de energie de la Gorj.

Adrian Georgescu, Nicolae Turtoi

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *