Dezvăluiri

Un deservent de pe mașina de gunoi a Direcției Publice Motru, suspect de coronavirus! Colegului i s-a cerut să se autoizoleze la domiciliu

Un salariat al Direcției Publice Motru, cu probleme de sănătate, se află internat la spitalul din localitate, suspect fiind de coronavirus. Bărbatul de peste 40 de ani s-a prezentat la spital cu febră și a fost considerat imediat suspect de coronavirus. Salariatul își așteaptă rezultatul testului, în timp ce colegul său de muncă, deservent și el, a fost trimis acasă, de șefii săi, până vine rezultatul testului. Patru salariați ai Direcției Publice sunt astfel izolați la domiciliu, doi având îsnă soțiile angajate la Fabrica de Confecții din localitate, familiilor impunându-li-se autoizolarea.

Focarul de infecție cu coronavirus, izbucnit săptămâna trecută la Fabrica de Confecții din Motru se extinde și spre alte unități din oraș. Asta pentru că Direcția Publică Motru, aparținând autorității locale, are un salariat suspect de coronavirus, bărbatul fiind internat de luni în unitatea spitalicească din municipiu. Salariatul de peste 40 de ani lucrează ca deservent pe mașina de gunoi a Direcției Publice.

Până la venirea rezultatului, colegul său de muncă, de pe mașina de gunoi, a fost trimis acasă, în autoizolare. Cel puțin asta au decis cei din conducerea unității, prin dispoziție impunându-li-se tuturor angajaților, 130 la număr, să poate obligatoriu la muncă, mănuși și măști.

Toți angajații unității au primit marți aceste produse dar și dezinfectați, săpunuri și alte produse care le pot asigura protecția la locul de muncă.

Până în prezent 10 persoane din Motru și o femeie din Cătunele sunt confirmate cu coronavirus. Majoritatea sunt salariate ale fabricii de confecții din oraș, dar printre cei infectați se află și un miner de la Cariera Lupoaia. 10 pacienți se află internați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu iar o femeie la Spitalul din Târgu-Cărbunești.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *