Dezvăluiri

Negocierile pentru noul CCM, afectate. Ce s-a întâmplat

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia sunt afectate de ultimele măsuri luate de guvern.

Potrivit președintelui Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, după ce a fost aprobat bugetul CEO, a fost emisă o ordonanță de urgență prin care a fost blocat mecanismul prin care compania vinde energie. Mai exact, prețul de vânzare a scăzut sub costul de producție. Cu toate acestea, Alin Munteanu crede că liderii federațiilor pot obține majorări salariale de peste 10% la negocierilor pentru noul CCM. Actualul contract colectiv de muncă expiră pe 15 aprilie.

“Noi avem contractul valabil până pe 15 aprilie. Sigur ne vom încadra în termen și vom încheia noul contract. Lucrurile au început să treneze și din cauza faptului că guvernul a aprobat bugetul CEO după care a dat o ordonanță prin care ne-a cam blocat. Adică, a fost blocat mecanismul prin care compania vinde energie. Prețul de vânzare a scăzut foarte mult, a scăzut sub costul de producție. Înțeleg că administrația Complexului Oltenia a mers, marți, la București, și au purtat discuții, dar încă nu știu ce s-a discutat acolo. E treaba administrației să facă asta, treaba noastră este să încercăm să mărim pe cât de mult salariile la oameni. Noi vrem o creștere salarială din două cifre. Eu sunt convins că o vom obține. Nu văd de ce nu. După cum știți, au rămas foarte puțini oameni în cariere, munca este mult mai multă decât era înainte, prețurile au crescut și, atunci, e normal ca noi să obținem o mărire din două cifre. Asta înseamnă o majorare de peste 10%. Sper să fie bine”, a precizat liderul sindical. Alin Munteanu neagă că administrația CE Oltenia ar intenționa să trimită angajați în concedii fără plată sau că vor urma disponibilizări în această toamnă.“ Oamenii să nu-și facă griji. Cel puțin, anul ăsta, sunt convins sută la sută că nu vor fi astfel de probleme”, a adăugat sindicalistul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *