Ultima oră

Nelu Tătaru: „Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e sub control” / Când vom scăpa de măști

Vești bune! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că epidemia de coronavirus este pe o pantă descendentă în România și o putem controla. Astfel, de la 15 iunie, oficialul întrezărește noi măsuri de relaxare. Mai mult, românii s-ar putea întoarce la o viață de „cvasi-normalitate”.

E momentul în care s-ar putea renunța chiar și la măștile de protecție, a declarat Nelu Tătaru, vineri seara, la Digi24. Acesta a explicat că situația poate degenera rapid și autoritățile pot readuce oricând restricțiile în discuție.

„Noi avem instrumentele, avem normele, avem ordinele de ministru, dar populaţia trebuie să respecte aceste norme”, a spus Nelu Tătaru.

„Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600”, a arătat Nelu Tătaru.

„Am avut o alternanţă a numărului de cazuri, am avut două zile cu o creștere a cazurilor noi, dar tot timpul am rămas sub 200 de cazuri la Terapie Intensivă, suntem pe panta descendentă”, a subliniat ministrul.

Nelu Tătaru: Când vom scăpa de măștile de protecție
Românii ar putea renunţa la măști în funcţie de evoluţia pandemiei. „Ne gândim ca la sfârşitul lui iulie – august, să ajungem la o viaţă cvasi-normală, urmând să fim pregătiţi în eventualitatea celui de-al doilea val”, a mai spus Nelu Tătaru.

Să nu ne bucurăm prea repede!
„O creștere bruscă a numărului de cazuri noi, o creștere a adresabilității unităților de primiri urgențe cu simptomatologie respiratorie, o creștere a numărului de cazuri în terapie intensivă, care să sufoce sistemul medical și secțiile de ATI, acela ar fi un moment în care ar trebui să luăm alte decizii”, a arătat ministrul Tătaru.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *