Tableta lu’ Matei

Noi pentru cine votăm, neicușorule?

Am parcurs listele de candidați ale tuturor partidelor care s-au înscris în cursa electorală în Gorj și constatarea mea e aceea că, în loc să avem o clasă politică de o calitate mai bună, mediul politic e din ce în ce mai diluat și mai viciat, adică sunt aceleași persoane care, între timp, au schimbat din nou partidul sau cvasinecunoscuți pe care nici TikTokul nu-i încape, civicari cu comportament de semi-interlopi, analfabeți, delatorii și ”săgețile” unor așa ziși lideri politici, lumea pestriță din jurul unor grupuri de interese și candidații eterni. Abia dacă poți număra o mână de personalități de pe toate listele.

Concret? Nimeni ăla care a făcut un filmuleț despre cum s-au ofilit lalelele prin oraș, când ele erau deja ”trecute”, cum se spune în popor, se află pe lista de consilieri municipali a PNL. Ăla transmite mesaje presei să-i preia inepțiile pe care le debitează pe TikTok, cum că îi sunt șterse comentariile de pe Facebook de la unele emisiuni. Când văd lista PNL sunt convins că și-au propus din start un onorabil loc 2. O singură mențiune am de făcut: la cât s-a încordat MiaiDaunăTotală, insensibilii ăștia i-au dat doar locul 10. De fapt el e candidat de 10! De 10 dosare penale pe la DNA, înțeleg! Cică refrenul preferat al lu Miai e ăla cu ”Fă Doamne fereastra ușă / lanțurile praf-cenușă”, din repertoriul melodramatic al lu` Copilu` dă Aur.

Și cei de la PSD au penibilii lor, pe ambele liste, dar nu se dau în stambă pe TikTok, deocamdată. Ei au zâmbetul ăla iliescian, specific, iar unora li se zărește inteligența prin pori. Nu știu nici măcar străzile din Tg-Jiu, dar se vor consilieri locali. Dacă-i întrebi unde-i George Coșbuc, îți răspund că în clasa a treia. Puerilii ăștia au venit cu toții cu cravate roșii la depunerea candidaturilor, iar doamnele în costume roșii. Fascinant!

Îmbucurător e că a dispărut ”sifonul” din AUR. De fapt, de pe listele lu` Florența, care și-a băgat ea niște prietene cu care schimbă rețete de zacuscă. O urmăresc pe Florența, v-am spus că-s topit, și concluzia e că femeia e top la comunicare: când vrea să transmită câte un mesaj pentru alegători, în primele fraze trage o flegmă presei, așa că mesajul ajunge exact acolo unde îi e locul, la compartimentul maculatură din coșul de gunoi. V-am mai spus și că Florența e inteligentă: prezintă soluții pentru oraș de zici că urmărește agenda lui Romanescu. A zis primarul că se face parcare pe A.I Cuza, peste stradă de sediul CEO, hop și geniala Florența: ” Ar trebui să se facă parcare în zona CEO!”. Eu zic că Florența e blat cu Romanescu. I-a promis primarul că, după alegeri o pune stewardesă la Transloc!

Și la USR (ADU) situația e maro! Davițoiu, mâna moartă a PSD în ADU, candidatul la președinția CJ, le dă șanse la cinci candidați ai alianței la câștigarea fotoliilor de primar. Pe Corneliu Răducan Morega, candidatul ADU la funcția de primar la Tg-Jiu nu l-a cotat deloc. Davițoiu e un fel de Benone Sinulescu al politicii locale. Joacă fals și la trecerea timpului, că mai sunt doi ani și un pic și îi expiră concesiunea de la ghereta cu pretenții de restaurant din parc, de lângă Poarta Sărutului, pentru care plătește uriașa sumă de 750 de lei, lunar.

SOS l-a vârât pe turnantă pe vicele Coica. Are misiunea grea la scrutinul de peste o lună: să scoată 3% ca să-și recupereze cheltuielile! L-au dat în primire (pe Facebook, normal!) niște delatori că le-ar fi livrat informații și documente de interes, că altfel bătea înspre 3,1%.

Pfai, era să-l uit pe Adi Tudor! Eu zic că e prea prețios să ocupe doar funcția de primar de municipiu! E prea puțin pentru anvergura sa. Dacă poate conduce o șaretă electrică, cu două locuri, în care încape tot partidul, sunt convins că poate conduce o metropolă. Și, ca să se știe, dezavuez apelativele gen ”pigmeu” sau ”băețaș cu șorțuleț de mason” cu care a fost gratulat în trecut, din zona media în care face spa&masaj acum.

În concluzie, care vasăzică, noi pentru cine votăm, neicușorule?

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Vai ce umoristic ati scris. Va rugam sa mai produceti, sa se mai distreze si mamaitele pe la tara, gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *