Dezvăluiri

O termocentrală a CEO are nevoie de reparații

Una din termocentralele din Complexul Energetic Oltenia are nevoie de reparații și lucrări de mentenanță. Administrația companiei energetice a analizat situația cazanelor de la sucursala electrocentrale de la Turceni și a alocat fonduri pentru reparații. Bugetul este de 1,6 milioane de lei. Lucrările vor viza sistemul sub presiune cazane energetice de 1035 t/h al S.E. Turceni. Reparațiile ar trebui să fie demarate de luna viitoare cu o societate specializată în astfel de lucrări.

Cazanele care deservesc grupurile energetice au nevoie periodic de lucrări de întreținere și de reparații pentru a nu intra în avarie sau pentru a nu suferi defecțiuni majore. Prin urmare, grupurile sunt oprite pe rând pentru executarea de lucrări de reparații și mentenanță.

Este cunoscut faptul că Termocentrala de la Turceni va mai rămâne din 2026 cu un singur grup energetic. Acesta va intra însă în rezervă de capacitate. La sucursala amintită Complexul Energetic Oltenia și-a propus să construiască un grup pe gaze naturale, alături de firma Tinmar Energy. Este greu de crezut că va fi respectat termenul de punere în funcțiune, respectiv finalul anului 2026.

Chiar la nivel public, administrația Complexului Energetic Oltenia a admis faptul că există o întârziere de 1 – 2 ani în ceea ce privește implementarea noilor investiții prevăzute în Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. În mod normal ar trebui să fie stabilite noi date în ceea ce privește realizarea parcurilor fotovoltaice și a centralelor pe gaze naturale. Acest lucru ar presupune renegocierea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *