Actualitate

Omul de afaceri Iulian Popescu, primele DECLARAŢII după ce a fost PROPUS CANDIDATUL DREPTEI la şefia CJ Gorj

Afaceristul Iulian Popescu, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, este convins că ar putea schimba faţa judeţului, dacă ar ajunge preşedintele consiliului judeţean.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, l-a propus pe omul de afaceri Iulian Popescu candidat la preşedinţia consiliului judeţean din partea partidelor de Dreapta din judeţ. Până acum, au avut loc două discuţii între liderii PNL, PMP şi USR pe tema susţinerii unui candidat unic. Deocamdată, nu s-a ajuns la un consens. Iulian Popescu spune că ar putea să aducă un impact pozitiv Gorjului. I se pare că judeţul este în cădere din punct de vedere economic, prăfuit, lipsit de energie. Afirmă că vrea să-şi folosească toată energia într-un mandat în care Gorjul și-ar putea schimba traiectoria. “M-a luat prin surprindere această propunere, pentru că, într-un fel, trebuie să renunţ la tot ce fac acum, de 16 ani, sunt întreprinzător şi înţeleg implicarea maximă pe care trebuie să o am acolo, inclusiv să mă mut la Târgu-Jiu. Am zis da, pentru că m-am consultat şi cu diverşi prieteni şi conştientizez că pot să aduc un impact pozitiv asupra Gorjului, să-mi folosesc toată energia şi priceperea într-un mandat în care Gorjul ar putea să-şi schimbe un pic traiectoria pe care o are acum. Mi se pare că este un pic în cădere, din perspectiva economică, lucrurile sunt foarte prăfuite, lipsite de energie şi vreau să mobilizăm lucrurile, să aducem lucrurile un pic la viaţă. Consider că într-un mandat de 4 ani nu poate fi schimbat Gorjul, este nevoie de măcar 8 ani, dar în 4 ani am putea să începem lucrurile. Am analizat şi sursele de finanţare şi ce proiecte am putea aplica, m-am interesat inclusiv de modernizarea sau reconstrucţia Spitalului Judeţean şi este posibil acest lucru, dar, după calculele mele, un asemenea contract ar putea fi semnat abia prin 2023, 2024. Abia în acel moment pot fi contractate unele proiecte majore pentru judeţul Gorj”, a conchis omul de afaceri.

Ce VIZIUNE are pentru judeţ

În ceea ce priveşte dezvoltarea judeţului Gorj, Iulian Popescu are deja o viziune. Omul de afaceri este convins că Gorjul poate deveni o Bucovină a Olteniei, pe parte de turism. “Viziunea mea e să găsim şi alte alternative pentru judeţul Gorj, pentru că, până acum, totul a stat în seama Complexului Energetic Oltenia şi nu se mai ştia altceva. Acum, evident, CEO trebuie să meargă înainte cu acest program de restructurare şi sper că totul va fi bine şi putem să aducem compania pe linia de plutire, dar noi trebuie să găsim şi alte alternative, în special în zona serviciilor, turismului sau al industriei uşoare. Turismul m-ar interesa în mod special şi aş vedea ca Gorjul să devină o Bucovină a Olteniei şi să aducem cât mai mulţi turişti. Momentan, infrastructura nu ne permite, nu suntem conectaţi la autostrăzi. Mă interesează să convertim minele în muzee, să readucem tradiţiile în prim plan”, a mai declarat Iulian Popescu. Omul de afaceri recunoaşte că are o problemă în ceea ce priveşte notorietatea în judeţ. Spune însă că într-o bătălie electorală contează mai mult realizările.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button