Politică

Orban, refuzat să își prezinte moțiunea, personal, la PNL Gorj

Moțiunea lui Orban a fost votată vineri de 22% dintre reprezentanții din structura se conducere a PNL Gorj, în lipsa candidatului. De altfel și cu noțiunea lui Cîțu se întâmplă același lucru. Cel revoltat este însă Orban, candidat pentru un nou mandat la șefia partidului, acuză încălcări „grosolane” ale statutului de către susținătorii lui Florin Cîțu, care vor să-l împiedice să adune numărul necesar de voturi pentru moțiunea sa de candidatură. Orban a spus că sunt filiale în care nu i s-a permis să-și prezinte moțiunea de candidatură, nominalizându-i în sensul acesta pe liderii organizațiilor Gorj și Dolj. Votul la Gorj a fost la vedere și nu în cabină.

Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit că nu se pot supune la vot moțiunile de candidaturi până când acestea nu sunt prezentate în cadrul fiecărei filiale a partidului, deși această măsură nu e conformă statului, însă „așa s-a decis”, a comentat Orban, în cadrul filialei PNL Cluj. El a continuat că a ținut să respecte prevederea și să meargă să-și prezinte moțiunea, dar sunt filiale care au sărit peste solicitarea sa.

„Liderii de la Dolj și Gorj au convocat consiliul director și au supus la vot moțiunea mea, fără să îmi dea dreptul statutar să vin să vorbesc cu membrii organizației și să îmi prezint programul”, a spus Orban.

Liderul PNL a subliniat că e șocat cum unii lideri de filiale au ajuns să recurgă la metode nestatutare pentru a-l scoate din competiția alegerilor pentru șefia partidului.

„Sunt șocat cum unii președinți fac tot posibilul ca membrii filialelor să nu-mi voteze moțiunea, adică se pretează la orice ca să nu permită candidatura mea. Unii nu au învățat că în politică e bine să iei lucrurile așa cum sunt, să cauți să-i convingi pe oameni că democrația se bazează pe oameni de caracter”, a comentat Orban, în cadrul ședinței la care au fost prezenți și Emil Boc și Daniel Buda, liderii PNL Cluj care s-au angajat să-l sprijine pe Florin Cîțu.

La Gorj, vineri, Orban a obținut 19 voturi dar au fost membrii care au spus că numărul ar fi fost mai mare dacă se permitea votul secret.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *