Politică

Parcul industrial de la Bălești. Când se vor face primele angajări

Trei investitori mari sunt interesați să deschidă afaceri în noul parc industrial de la Bălești, potrivit primarului Mădălin Ungureanu.

Autoritățile locale din comuna Bălești și conducerea Parcului Industrial Gorj au semnat deja câteva acorduri cu afaceriștii care vor să deschidă unități de producție în noul parc industrial. Potrivit primarului Mădălin Ungureanu, în primă fază, ar urma să fie create circa 150 de locuri de muncă. În opinia sa, primele angajări s-ar putea face până la sfârșitul anului. Până atunci, autoritățile locale vor trebui să introducă o conductă de gaze care să alimenteze noul parc industrial.

“Am primit și finanțare pentru conducta de gaze. Suntem într-un ADI împreună cu vecinii noștri de la Arcani și comuna Runcu. Vom purcede la licitația lucrării. Având scoasă licitația lucrării, vedem dacă vom merge să semnăm contractul la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, despre parcul industrial avem o veste extraordinar de frumoasă. Până în momentul de față, am semnat 3 contracte de superficie cu 3 mari investitori și nu aș dori să le dau numele încă, pentru că acest lucru trebuie să-l facă nimeni altul decât președintele Consiliului Județean, deoarece apanajul cel mai mare este al domniei sale și, împreună cu noi, consiliul local, primarul comunei, am reușit și vom reuși să aducem în comuna Bălești fel și fel de investitori și să creăm undeva peste 150 de locuri de muncă, în primă fază. (…)Deja am semnat cele 3 contracte de superficie cu acei investitori și, împreună cu directorul Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu. Termenul de implementare al proiectului este undeva de la 6 luni la un an de zile. Mare parte din investitorii care au venit sunt pe programul de tranziție justă, au un punctaj foarte mare, deci nu se pune problema să nu acceadă fondurile respective. În opinia mea, primele locuri de muncă ar fi undeva la sfârșitul anului. Începând cu anul viitor, vom avea grosul parcului industrial”, a declarat primarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *