Dezvăluiri

Pârvulescu: Dacă e restructurare dispare locul de muncă și prin pensionare

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia lămurește problema posturilor lăsate libere, în urma pensionărilor. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că, în cazul în care la nivelul companiei energetice este în derulare un Plan de restructurare care vizează și reducerea numărului de salariați, automat posturile care se eliberează prin pensionare nu mai rămân disponibile în cadrul organigramei, ci dispar.

„Este o situație care trebuie lămurită pentru că se tot vorbește de pensionări și angajarea pe posturile care rămân libere. Este contextul acum legat de criza energetică, dacă în cazul în care o companie are un Plan de restructurare cu reducere de personal atunci, chiar dacă se pleacă prin pensionare posturile se reduc”, a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, la gorjonlineLIVE.

Planul de restructurare și decarbonare este amânat în momentul de față, ca urmare a situației de criză din domeniul energetic și a lipsei de curent electric de pe piață. Așadar, este nevoie, teoretic de orice sursă de producere a energiei electrice. Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia este valabil până în 2026. Prevede închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere, precum și reducerea numărului de angajați cu mai multe mii de persoane. De asemenea, potrivit Planului de restructurare și decarbonare, Complexul Energetic Oltenia va trebui să construiască alături de alți investitori două grupuri pe gaze naturale la Turceni și Ișalnița, precum și 8 parcuri fotovoltaice în județele Gorj și Dolj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button