Dezvăluiri

Pensii tăiate în familie pentru doi foști angajați ai CEO!

Doi dintre foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia, soț și soție, s-au trezit în familie cu pensiile tăiate. Deciziile de la Casa de Pensii Gorj au venit simultan în familia fostului lider de sindicat de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, Doru Crăete. Acesta și soția sa au primit vestea că le-au fost recalculate pensiile și au pierdut fiecare. Fostul lider de sindicat și lucrător al Termocentralei Rovinari are o pensie cu 200 de lei mai mică.

Recalcularea pensiei a afectat-o însă mai mult pe Mariana Crăete, soția lui Doru Crăete. Aceasta are o pensie micșorată cu 570 de lei. Dat fiind faptul că este vorba de aceeași familie, reducerea venitului este de aproape 800 de lei. Ca toți pensionarii care au beneficiat de recalcularea pensiei și au aflat că le-a scăzut venitul și soții Crăete vor încasa însă pensia aflată în plată.

La nivelul județului Gorj, din cei aproximativ 82.000 de pensionari, peste 60.000 beneficiază de majorări în urma procesului de recalculare.

Dintre aceștia:
30.500 beneficiază de creștere cu până la 500 de lei;
Aproximativ 17.000 de gorjeni- creștere între 500 -1.000 de lei;
Aproximativ 11.000 – creștere intre 1.000-2.000 de lei;
Aproximativ 1400 de gorjeni beneficiază de o majorare a pensiilor de peste 2.000 de lei.
Așadar, 22.000 de pensionari nu beneficiază de o creștere a pensiei după recalculare, dar vor rămâne cu pensia în plată.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Efectul coeficientului de „corectie” variabil intre 1,0 si 1,41 a produs mari diferente la pensii pentru pensionarii iesiti in perioade diferite la pensie si avand contributii egale. Eliminarea acestor inechitati trebuia obligatoriu facuta. Solutia aleasa de legea 360 e una ce a fost facuta in limitele posibiltatilor bugetului pensiilor . Actuala lege incearca sa elimine aceste inechitati,, insa prezinta mai multe deficiente cum ar fi tratarea incorecta a muncii in conditii speciale-grele. Problema pensiilor necontributive (zise speciale) si in mod deosebit a celor din magistratura, este o piatra grea de gatul contribuabilului roman. Aici e lupta grea si fara solutie de moment. Poate ar trebui sa se institue o valoare limita superioara peste care nu ar trebui sa fie absolut nici o pensie in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *